Fara amenzi in campanie: Fostii sefi ai Politiei Timis si primarul din Recas, in arest la domiciliu

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 23:45
2073 citiri
Fara amenzi in campanie: Fostii sefi ai Politiei Timis si primarul din Recas, in arest la domiciliu
Foto: Timpolis

Fostul sef al Politiei Judetene Timis Sorin Muntean, adjunctul sau Florin Bolbos, fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere Marcel Craciunescu si primarul din Recas, Teodor Pavel, arestati preventiv pentru fapte de coruptie, vor fi plasati in arest la domiciliu, a decis Curtea de Apel Timisoara.

Magistratii Curtii de Apel Timisoara au judecat, miercuri, contestatiile celor patru la decizia Tribunalului Timis, de luni, de prelungire a arestului preventiv pentru 30 de zile.

Fara amenzi in campanie: Primarul din Recas, sefii Politiei Timis si seful Politiei Rutiere, arestati preventiv

Astfel, judecatorii au decis inlocuirea masurii prelungirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul fostului sef al Politiei Judetene Timis Sorin Muntean, al adjunctului sau Florin Bolbos, al fostului sef al Serviciului Politiei Rutiere Marcel Craciunescu si al primarului din Recas, Teodor Pavel.

Decizia instantei este definitiva.

Cei patru au fost arestati preventiv in 20 ianuarie.

In acest dosar, Sorin Muntean si Florin Bolbos sunt acuzati de abuz in serviciu, Marcel Craciunescu, de patru infractiuni de luare de mita, iar primarul din Recas, Teodor Pavel, este acuzat de instigare la uzurparea functiei, instigare la hartuire si instigare la abuz in serviciu.

In acest caz mai sunt cercetati politistii Cosmin Ionut Bledea si Vasilica Girbaci, pentru dare de mita, fostul sef al Politiei Recas Marian Temu, pentru abuz in serviciu, si omul de afaceri Marian Milutinovici, pentru instigare la abuz in serviciu.

Potrivit unui document obtinut de Mediafax, primarul din Recas, Teodor Pavel, care se afla la primul mandat, le-ar fi solicitat sefilor de la Politia Timis sa dea ordin subalternilor lor sa nu isi indeplineasca sarcinile de serviciu in Recas.

In caz contrar, politistii care nu indeplineau ordinele erau mutati, schimbati ori li se desfiinta functia.

"In cadrul activitatilor de serviciu, unor politisti din Politi Recas li s-a cerut sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu de catre unii sefi care le-a interzis lucratorilor din cadrul compartimentului rutier Recas efectuarea de controale si actiuni pe linie de politie rutiera pe DC 147, DJ 609E, precum si pe strazile din interiorul localitatilor aflate pe raza de competenta a Politiei Recas, motivat de faptul ca primarul orasului Recas, Pavel Teodor, nu doreste sa mai fie sanctionati cetatenii de pe raza teritoriala a orasului Recas, mai ales in perioada campaniei electorale prezidentiale deoarece doreste sa castige cu 51%", se arata in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sefi politie Timis domiciliu primar Recas , #politie