Femeile din Politia Romana, intrebate ce probleme au

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 21:56
2285 citiri
Femeile din Politia Romana, intrebate ce probleme au
Foto: Arhiva

Echipele de verificari care au fost trimise la inspectoratele de politie judetene din tara vor intervieva toate femeile din Politie in legatura cu principalele probleme cu care se confrunta acestea, a anuntat, joi, adjunctul inspectorului general al Politiei Romane, chestorul Viorel Vasile.

Potrivit acestuia, echipele de verificari sunt formate din politisti specialisti in resurse umane, sociologi, psihologi, dar si din ofiteri de la control intern.

"Activitatea vizeaza cunoasterea realitatilor institutionale cu privire la privire la principalele probleme cu care se confrunta angajatele Politiei Romane in contextul promovarii unui climat etic de munca. Activitatea de fata nu constituie o actiune de control profesional. Acest demers reprezinta o analiza aprofundata cu respectarea normelor si rigorilor stiintifice", a spus Vasile.

Reprezentantul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) a mai aratat ca discutiile vor fi purtate pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialisti pe problematica psiho-sociologiei.

"Ghidul de interviu este structurat in principal pe dimensiuni ce vizeaza climatul relational perceput, avantaje si dezavantaje ale statutului femeii in Politie, tendinte de discriminare si hartuire la locul de munca", a precizat Vasile.

Echipele au fost informate asupra conduitei procedurale pe care trebuie sa o adopte in timpul desfasurarii activitatii in cadrul unui instructaj prealabil organizat la sediul IGPR.

Discutiile vor fi purtate cu toate angajatele Politiei Romane, indiferent de functia ocupata si de corpul profesional din care acestea fac parte: ofiteri, agenti sau personal contractual. La final va fi realizat un raport de analiza in care vor fi prezentate principalele concluzii si eventualele propuneri.

Potrivit lui Vasile, in Politia Romana sunt in prezent 8.809 femei, dintre care 2.211 ofitei, 133 avand functii de conducere. Alte 4.908 femei sunt agente de politie, dintre acestea opt avand opt functii de conducere. Totodata, sunt si 1.690 de femei personal civil.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#intervievare politiste, #probleme Politia Romana, #viol politista , #politie