Guvernul angajeaza 10.000 de politisti (Video)

Joi, 25 Februarie 2016, ora 08:17
12666 citiri
Guvernul angajeaza 10.000 de politisti (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a modificat in sedinta de miercuri Statutul politistului, asa incat se schimba modul de recrutare a politistilor.

Executivul vrea sa faca angajari in structurile Ministerului Afacerilor Interne, in scopul reducerii deficitului de personal estimat la 10.000 de posturi vacante, transmite Biroul de Presa de la Palatul Victoria intr-un comunicat remis Ziare.com.

Asa ca Guvernul a modificat si completat, printr-o ordonanta de urgenta, Legea 360/2002 privind Statutul politistului.

"Astfel, se creeaza cadrul legal pentru reincadrarea in functie a fostilor politisti care au incetat raporturile de serviciu la cerere, prin demisie, prin numirea intr-o alta functie publica, ca urmare a reorganizarii unitatii de politie ori dupa pierderea capacitatii de munca, dar pe care intre timp si-au recapatat-o", potrivit documentului citat.

La reincadrare, politistii vor primi aceleasi grade profesionale pe care le detineau la data trecerii lor in rezerva.

Nu vor putea fi reincadrati fostii politisti ale caror raporturi de serviciu au incetat la implinirea varstei si a celorlalte conditii de pensionare ori ca urmare a destituirii din politie, acordarii calificativului nesatisfacator in urma evaluarii anuale, condamnarii prin hotarare judecatoreasca definitiva, nepromovarii examenului de definitivare in profesie, nedefinitivarii studiilor cerute de lege sau incadrarii frauduloase.

De asemenea, prin OUG adoptata miercuri apare si posibilitatea angajarilor din "sursa externa", prin incadrare directa. Aceasta decizie a fost luata in conditiile in care s-a constatat ca exista un deficit de politisti care nu poate fi acoperit doar prin formarea personalului in institutiile de invatamant ale MAI.

Noua OUG de miercuri instituie si o regula potrivit careia raporturile de serviciu ale politistilor incadrati direct sa nu poata fi modificate prin delegare, detasare, mutare si transfer, timp de cel putin trei ani de la numirea in prima functie, cu exceptia situatiei in care intervine reorganizarea unitatii.

Angajarile pe care le vizeaza acum Guvernul au ca scop cresterea gradului de siguranta a cetateanului si asigurarea climatului de legalitate, inclusiv in contextul celor doua randuri de alegeri din acest an si al cresterii fenomenului migrationist la nivel european, mai informeaza comunicatul Executivului.

Pe de alta parte, a fost luat in considerare faptul ca mecanismele de scolarizare existente la nivel institutiilor de invatamant ale MAI, chiar si dupa marirea la maxim a capacitatii de scolarizare, nu permit reducerea deficitului actual de resurse umane.

Politistul Marian Godina si-a lansat cartea. Ciolos: Nu ma surprinde faptul ca devine un simbol

Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos a fost prezent miercuri seara la lansarea cartii politistului Marian Godina, ale carui dezvaluiri de pe Facebook au starnit vii reactii, culminand chiar cu demisii.

Deja celebrul politist Godina din Brasov a scos pe piata "Flash-uri din sens opus".

"Sunt convins ca fenomenul Marian Godina ar trebui sa fie o lectie si pentru Politia Romana, care poate ca la inceput a fost ezitanta legat de reactia pe care trebuie sa o aiba. (...) O comunicare autentica, sincera (ca a lui Godina - n. red.) si bine facuta e in interesul publicului", a spus seful Executivului.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Guvernul angajeaza politisti, #angajari politisti , #politie