Harta incompetentilor din fruntea Politiei: plagiatori, acuzati de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpatilor

Marti, 30 Iulie 2019, ora 16:49
17146 citiri
Harta incompetentilor din fruntea Politiei: plagiatori, acuzati de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpatilor
Foto: Remus Badea/Mediafax/Hepta.ro

Deputatul USR Claudiu Nasui explica parte din esecul autoritatilor de a-si proteja cetatenii prin faptul ca in fruntea institutiilor sunt numiti politic oameni fara competente, a caror singura "calitate" este ca sunt apropiati de "cine trebuie".

"'Bine, bine, stai acolo. Ramai acolo ca iti trimit eu echipaj, dar nu mai tine linia ocupata'. Aceste cuvinte care ne arata exact cat de jos poate merge dezumanizarea celor platiti din bani publici.

De ce ajung ei sa se comporte asa? Pentru ca nu sunt responsabili in fata noastra, ci a politrucilor care ii pun in functii. De aceea, pentru un politruc se poate trimite un elicopter SMURD cand are diaree, dar pentru o fata violata nu se poate tine linia de telefon ocupata. Lucrurile acestea le-am vazut deja in atatea locuri. Peste tot unde statul ne ofera cate ceva, am vazut cum functioneaza.

Problema noastra nu este un om sau cativa oameni, fara de care sistemul ar fi perfect. Problema este intregul sistem. Iar sistemul se apara de fiecare scandal printr-un sacrificiu de forma. Opinia publica e potolita prin demisii. Depinzand cat de groasa e treaba, poate fi o demisie sau mai multe.

Dar toate sunt de forma. Dar sa nu credeti ca cei care pleaca merg in privat sa vada cum e sa cauti clienti, sa trebuiasca sa fii responsabil pentru munca pe care o faci. Deloc, de cele mai multe ori cei demisi raman tot in sistem, doar ca merg la alta agentie de stat", a scris pe Facebook Claudiu Nasui.

El face si o lista pe care spune ca a pus doar cativa dintre "marii conducatori ai politiei romane", al caror trecut si prezent nu le-ar permite sa ocupe functiile in care sunt.

"In fruntea politiei avem:

1) oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiti direct;

2) prieteni apropiati ai politicienilor corupti sau ai aparatului de partid, fidelizati prin chermeze si partide de vanatoare;

3) plagiatori;

4) oameni acuzati de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpatilor;

5) oameni demisi pentru management defectuos si repusi in aceeasi functie.

Ce e trist este ca lista nu se opreste aici.

Toate aceste exemple ne arata ca oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricand, pentru ca sistemul favorizeaza astfel de scenarii. Termenul de ipocrizie este foarte des vehiculat in ultimele zile. Oare cum se cheama numirea in functie a unor oameni necalificati, pe salarii grosolane, doar pentru ca sunt in partidul potrivit?", mai spune Nasui, care subliniaza ca, de aceea, USR a militat mereu pentru numirea profesionistilor in institutii.

"Daca vrem cuvantul 'depolitizare' sa nu ramana doar un cuvant vid de sens, trebuie ca toate partidele sa reziste presiunilor interne de a face numiri politice si sa alegem oamenii strict pe criteriul competentei", conchide deputatul USR.

Iata si lista pe care acesta o prezinta, pe care se afla mai multi sefi de Inspectorate Judetene de Politie:

Foto: Facebook/Claudiu Nasui

IPJ Cluj - Mircea Rus - In 2017 pica examentul pentru sef al IPJ Cluj cu nota 3, in iulie 2018 e numit fara examen de Carmen Dan. Presa scrie ca ar fi nasul fiului unui interlop clujean.

IPJ Vrancea - un ofiter si-a sarbatorit ziua in incinta sediului politiei Adjud, cu bautura, lautari si o minora - a fost mutat pe de pe o functie de conducere pe o functie de executie.

IPJ Dambovita - Sorin Paun - apropiat PSD, a participat la petreceri si intalniri de partid cu Rovana Plumb si fiul ei.

IPJ Arges - Pieleanu Tudorel - asociat intr-o firma cu Carmen Dan.

IPJ Valcea - Sorin Ovidiu Oara - imputernicit sef inspectorat, fostul sef a devenit adjunct. Au fost surprinsi la un local cu primarul Miricia Gutau, care a facut inchisoare pentru mita si abuz in serviciu.

IPJ Bacau - Oprisan Vasile - Anchetat intern dupa ce a spus ca femeile care primesc o palma din partea sotilor exagereaza atunci cand suna la 112 si nu ar trebui sa-i deranjeze pe politisti in miez de noapte, deoarece pot astepta si pana dimineata.

IPJ Salaj - Terhes Gabriel Marin - si-a incercat norocul de doua ori la concursurile organizate in 2018, dar nu a reusit sa ia nota de trecere.

IPJ Botosani - Serbanoiu Viorel - anchetat de DNA pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, schimbat de la sefia IPJ Vrancea in 2008.

IPJ Gorj - Decebal Dumitru Draghiea - fiul prefectului de Mehedinti Nicolae Draghiea, acuzat de o tanara ca a agresat-o sexual.

IPJ Constanta - Dancu Constantin - reclamat la DNA pentru declaratii de avere in care averile nu sunt justificate de salariu, cunoscut ca apropiat de mediul infractional.

IPJ Dolj - Nicolescu Constantin - in 2010 isi pierde functia ca urmare a rezultatelor proaste descoperite dupa o verificare a Corpului de Control al MAI, iar in 2012 revine la sefia IPJ Dolj.

IPJ Ialomita - Ivan Cristian - cercetat disciplinar dupa cazul Sinesti, cand unui cetatean i-a fost intepata o roata si a fost urmarit.

IPJ Sibiu - Ivancea Tiberiu-Iulian - in 2018 e acuzat ca a plagiat lucrarea de doctorat. In 2016 declara "iti vine sa ti-o freci cand iei un permis 'cu greutate'?" In 2011, dupa un accident, declara ca autorul a plecat de acolo acasa la socri sa se spele si sa se schimbe.

IPJ Neamt - Tablan Costel Paul - cercetat penal in 2018 alaturi de adjunctul sau si subordonati sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului.

IPJ Teleorman - Dumitrascu Valentin - mergea la vanatoare cu Dragnea si acolitii, le-a cerut celor de l RISE sa le spuna de unde au informatiile cand a fost cazul Teleorman Leaks.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Nasui PSD politizare institutii Caracal , #politie