Inca o zi infernala la pasapoarte: Ore in sir de stat la coada si cand vrei sa platesti, trezoreria e inchisa

Luni, 14 August 2017, ora 17:40
4333 citiri
Inca o zi infernala la pasapoarte: Ore in sir de stat la coada si cand vrei sa platesti, trezoreria e inchisa
Foto: Arhiva Ziare.com

Cozile infernale la care sunt obligati sa stea in Bucuresti cei care doresc sa isi reinnoiasca pasapoartele au fost dublate luni si de faptul ca trezoreria a fost inchisa, desi era anuntat program normal.

"Sunt de la ora 6 de dimineata, cu tot cu copiii dupa mine, ei au deschis la ora 9 fara ceva, dar normal programul incepea la 07.00, scrie si pe usa. Am venit si sa depun documentele si sa ridic un pasaport temporar, dar nu pot sa il ridic pana miercuri. Si trezoreria este inchisa, l-am trimis pe sotul meu sa plateasca in alta parte ca sa nu pierd randul. Imi strica foarte mult planurile pentru ca maine ar fi trebuit sa plecam in vacanta, dar trebuie sa mai amanam vacanta. Nu avem nici macar prioritate pentru ca suntem cu copiii dupa noi", a spus Aura pentru Mediafax.

Oamenii au asteptat chiar si 4-5 ore la coada, iar cei mai nemultumiti au fost cei care nu si-au putut rezolva problemele pentru ca trezoreria era inchisa.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat ca intentioneaza sa modifice legea in sensul extinderii valabilitatii pasaportului de la cinci la zece ani, dupa ce Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) a anuntat ca daca nu va fi rezolvata problema cozilor la pasapoarte va depune plangere.

O pozitie similara a exprimat luni si irectorul general al Directiei Generale de Pasapoarte, Catela-Claudia Vasile.

"Am avut o discutie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne in care s-a hotarat schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungita valabilitatea pasapoartelor la zece ani, pentru persoanele care au peste 25 de ani", a afirmat Catela-Claudia Vasile, intr-o declaratie de presa citata de Agerpres.

Totodata, Catela-Claudia Vasile a afirmat ca serviciul pasapoarte va lucra luni pana "la ultimul client".

"Este o perioada foarte aglomerata la toate serviciile publice comunitare de pasapoarte, motiv pentru care si astazi este coada. Am vrut sa ii ajutam pe oameni si, cu toate ca este zi nelucratoare, am deschis cateva ghisee si aici si in Amzei si la nivelul a 13 judete din tara. (...)

Programul a inceput la 8.30, oamenii au deschis ghiseele. Nu stiu daca s-a permis sau nu accesul in cladire de la 8.30, nu suntem administratorii cladirii", a declarat Catela-Claudia Vasile, precizand ca marti, 15 august, vor functiona doar oficiile din judetele Galati, Mures, Maramures si Vaslui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cozi pasapoarte Bucuresti , #politie