Investigator DEA: Romania este intr-o pozitie "aproape perfecta" pentru traficantii de droguri

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 15:20
5469 citiri
Investigator DEA: Romania este intr-o pozitie "aproape perfecta" pentru traficantii de droguri
Foto: Facebook / Politia Romana (Arhiva)

Romania se afla, geografic, intr-o pozitie "aproape perfecta" pentru cei care vor sa intre pe piata europeana a narcoticelor, a declarat Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigatii in cadrul Drug Enforcement Administration (DEA).

El a apreciat ca Operatiunea Globetrotter - ce a dus la capturarea a 2,5 tone de cocaina in Portul Constanta - a fost un succes enorm datorita Politiei Romane.

Unul dintre investigatorii implicati direct in Operatiunea Globetrotter, ancheta ce a dus la o captura de 2.5 tone de cocaina in Portul Constanta, in vara anului trecut, Joseph Carucci spune ca, alegand Romania, traficantii "spera ca pot ocoli alte puncte folosite in mod traditional care sunt mai puternic monitorizate".

Globetrotter a fost, potrivit detaliilor oferite de Joseph Carucci, rezultatul cooperarii dintre politistii din mai multe tari si a insemnat infiltrarea intr-o organizatie criminala multinationala.

"In plus fata de cele 2.5 tone de cocaina capturate aici in Romania, am confiscat putin sub 700 de kilograme de cocaina in America de Sud, aproximativ 210 kilograme de hasis in America de Nord, un numar record de tigari de contrabanda in Europa, 441.873 de dolari, bunuri in valoare de 6.682.779 dolari si, in plus fata de cele sase arestari facute recent in caz, au mai fost alte 14 arestari. Asa ca a fost foarte eficienta", spune Joseph Carucci, referindu-se la Operatiunea Globetrotter.

Citeste mai multe despre: Povestea capturii record de 2,5 tone de cocaina: Anchetatorii au lucrat sub acoperire jumatate de an.

Aceasta a fost un "succes enorm" datorita Politiei Romane, a apreciat Carucci care considera ca "integritatea, etica profesionala si devotamentul pentru munca" ale politistilor romani ii plaseaza deasupra celorlalti.

"Romanii sunt binecuvantati sa aiba astfel de oameni lucrand pentru ei. Spun asta din inima. In aproape 23 de ani de cariera a fost un privilegiu sa lucrez cu fiecare barbat sau femeie cu care m-am intalnit in Politia Romana", a spus Joseph Carucci.

Inspectorul general al Politiei Romane, chestor principal de politie Bogdan Despescu, a primit marti vizita oficiala a delegatiei DEA, condusa de Directorul Regional Adjunct, Kevin M. Scully.

Seful Politiei Romane le-a acordat Directorului Regional Adjunct al DEA, Kevin M. Scully, si lui Joseph Carucci, Coordonator Grup Investigatii DEA, Placheta de Onoare a Politiei Romane in semn de apreciere pentru contributia adusa la consolidarea relatiilor dintre Politia Romana si Drug Enforcement Administration.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania trafic droguri, #operatiunea Globetrotter , #politie