Israelian urmarit in SUA pentru frauda, prins de politisti in Bucuresti

Sambata, 05 Martie 2016, ora 14:42
2999 citiri
Israelian urmarit in SUA pentru frauda, prins de politisti in Bucuresti
Foto: Facebook/Politia Romana

Un israelian urmarit in Statele Unite pentru frauda a fost prins de politistii din Bucuresti.

Barbatul se numeste Katz Eyal si venise in Capitala tarii noastre in 29 februarie, au declarat pentru News.ro surse din Politie.

Pe 2 martie, politistii Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane l-au depistat, in Capitala tarii noastre, pe barbatul de 38 de ani, urmarit in Statele Unite ale Americii pentru frauda, facilitarea intrarii ilegale a cetatenilor straini pe teritoriul Americii si spalare de bani, informeaza un comunicat al Politiei Romane.

Depistarea barbatului s-a realizat in urma cooperarii dintre Biroul National Interpol Bucuresti, Ministerul Justitiei, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si FBI.

In fapt, s-a retinut de catre autoritatile americane ca, incepand cu anul 2011, cel in cauza, impreuna cu alte persoane, au infiintat in Statele Unite ale Americii o firma ce recruta cetateni israelieni, care apoi intrau in America drept turisti, fara drept de munca.

Acestia erau angajati ilegal ca vanzatori in chioscuri sau in magazine din mall-uri, unde vindeau produse cosmetice si de ingrijire a pielii, fiind incurajati de barbatul depistat in Romania si de complicii sai sa ceara vize in scop turistic, care nu permiteau posesorilor sa se angajeze. Cu toate acestea, ei erau cazati si angajati sa munceasca la negru.

Un iranian, prins in Romania in timp ce incerca sa vanda 10 kilograme de opiu

Departamentul de Munca al SUA a demarat, in decembrie 2012, investigatii asupra activitatii firmei si a ajuns la concluzia ca peste 100 de israelieni au fost astfel angajati, iar castigurile ilegale obtinute in chioscurile si magazinele la care erau angajati au depasit 14.000.000 de dolari, intre 2012 si 2014. Peste 350.000 de dolari au fost platiti (prin transfer bancar si emitere de cecuri) catre barbatul urmarit si complicii sai.

Cel in cauza a fost prezentat Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus arestarea sa provizorie, pentru 30 de zile, in vederea extradarii in Statele Unite ale Americii.

Concomitent, autoritatile din Statele Unite ale Americii au arestat alte noua persoane implicate in activitatea infractionala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#israelian urmarit SUA prins Romania, #Romania israelian urmarit SUA , #politie