Liderul sindical al politistilor: Puteti muri linistiti pe strada!

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:25
4932 citiri
Liderul sindical al politistilor: Puteti muri linistiti pe strada!
Foto: Arhiva Facebook/Arhiva Dumitru Coarna

Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a anuntat ca urmeaza proteste de amploare in Capitala, in cazul in care salariile oamenilor legii nu se vor majora incepand cu 1 martie.

"Pentru ei (Guvern - n.red) siguranta dumneavoastra nu este o prioritate, puteti muri linistiti pe strada (...). Nu investesc in siguranta cetateanului, nefiind prioritate. Doamna Olguta Vasilescu ne-a facut intr-un fel pe Facebook... atata poate... Un om mic gandeste putin, nu gandeste mai sus", a apreciat Coarna.

Acesta a spus ca nu solicita majorarea salariilor politistilor de la 1 ianuarie, ci ca va avea rabdare pana la 1 martie.

"Daca va intra in vigoare cu 1 martie 2018 atunci ar crea posibilitatea sa plateasca munca suplimentara. Am explicat domnului secretar de stat ca suntem singurul minister care lucreaza zeci de mii de ore suplimentare, iar aici vorbim despre politie, jandarmerie, pompieri, care nu primesc plata muncii suplimentare, pentru ca legea interzice, nici liberul de drept in natura nu poate fi aplicat.

De ce? Pentru ca am deficitul fantastic de personal. In aceste conditii, le-am spus ca blocam sistemul prin respectarea legii, adica nu vom lucra suplimentar decat 8 ore, atat cat prevede legea, nu vom mai raspunde la telefoanele noastre mobile dupa ora 16:00, nu voi mai pleca in misiuni cu masini care nu corespund din punct de vedere tehnic. Tot parcul auto este uzat moral. Oricand, o masina de acolo poate fi implicata intr-un accident rutier si va fi tras la raspundere politistul pentru vatamare corporala din culpa sau ucidere din culpa", a mai spus liderul de sindicat.

Cu privire la rezultatele negocierilor cu reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne, Dumitru Coarna a apreciat ca:

" (...) se aplica aceeasi metoda de diversiune, manipulare, sigur, creezi o problema, ii lasi sa se certe, ca anul trece si ne trezim in 2019 cu acelasi salariu.

In martie, vom declansa actiuni de protest, in care vom aduce la Bucuresti nu 700, vom aduce 15-20.000 de oameni, pentru ca de la 1 martie invatamantul va primi inca 20%, sanatatea va merge pe 100%, noi vom ramane la fel ca in 2009, vom fi singurii, iar impactul financiar va fi fantastic".

Cateva zeci de politisti si angajati ai penitenciarelor au protestat miercuri, intre orele 10:00 - 14:00, in fata Ministerului Afacerilor Interne, nemultumiti fiind de subfinantarea sectorului de ordine publica si de conditiile de munca.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dumitru Coarna sindicat politisti, #Dumitru Coarna siguranta murit strada prioritate, #Dumitru Coarna proteste salarii politisti , #politie