Liderul Sindicatului Politistilor Dolj: Mizeria e ascunsa sub pres

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 16:00
2186 citiri
Liderul Sindicatului Politistilor Dolj: Mizeria e ascunsa sub pres
Foto: Arhiva

Liderul Sindicatului Politistilor Dolj, Elvis Maceseanu, sustine ca a primit sesizari de la mai multe politiste care ar fi fost agresate de sefi, iar una dintre acestea ar fi depus mai multe plangeri la Politia Dolj si ar fi existat chiar un control al IGPR, insa "mizeria a fost ascunsa sub pres".

Elvis Maceseanu a declarat, miercuri, ca la sindicat a primit sesizari de la mai multe angajate din Politia Dolj care ar fi fost agresate de catre sefi, iar una dintre ele ar fi depus plangeri de trei ori impotriva unui comisar-sef, dar niciodata acesta nu a fost sanctionat.

"Prima plangere am primit-o in luna noiembrie a anului 2011. Politista a depus o plangere scrisa ca a fost agresata de seful sau, care este comisar-sef in cadrul Inspectoratului de Politie Dolj. Noi am inaintat aceasta plangere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisa la Inspectoratul General al Politiei Romane.

Abia dupa sase luni a venit un control de la Bucuresti, insa comisarul-sef nu a fost sanctionat, mizeria a fost ascunsa sub pres. Femeia a fost insa agresata in continuare si va pot spune ca ultima plangere a fost depusa chiar acum cateva zile", a afirmat liderul Sindicatului Politistilor Dolj.

El a mai spus ca aceasta nu ar fi singura politista agresata de catre seful sau.

"Ar fi o ipocrizie din partea mea sa spun ca in Inspectoratul de Politie Dolj nu sunt femei agresate fizic sau sexual, insa cele mai multe dintre ele nu vor sa depuna plangere pentru ca agresiunea sexuala este foarte greu de dovedit, asa ca le este teama sa faca acuzatii. Unele insa nu depun plangere de rusine", a mai sustinut liderul sindical, care a precizat ca in Politia Judeteana Dolj lucreaza peste 250 de femei.

Elvis Maceseanu a mai spus ca nu are asteptari prea mari nici de la controalele care se fac in acest zile la inspectoratele din tara, unde sunt intervievate toate femeile care lucreaza in Politie.

"Politistele sunt intrebate daca au fost agresate de sefii lor, insa intrebarile sunt puse de sociologi si psihologi care la randul lor au sefi si probabil ca vor spune ce le dicteaza acestia. Sunt convins ca nu se va intampla nimic nici de aceasta data", a adaugat Maceseanu.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, conducerea Politiei Dolj nu a oferit un punct de vedere in acest caz, spunand ca va face acest lucru in cursul zilei.

Toate femeile care lucreaza in Politie vor fi chestionate de psihologi si sociologi de la Politia Romana si vor completa un chestionar elaborat de specialisti, in care vor raspunde la intrebari legate de eventuale acte de hartuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anuntat, saptamana trecuta, oficiali ai Politiei Romane.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#abuzuri politiste, #ancheta abuzuri politiste, #ancheta hartuire sexuala politie , #politie
Comentarii