Macelul din Dorobanti: Patru ofiteri de la Sectia 14 Politie, cercetati

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 17:12
2767 citiri
Macelul din Dorobanti: Patru ofiteri de la Sectia 14 Politie, cercetati
Foto: Realitatea TV

Patru ofiteri de la Sectia 14 Politie din Bucuresti sunt cercetati prealabil pentru ca nu au respectat unele proceduri la solutionarea plangerilor impotriva criminalului din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a anuntat, miercuri, seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestorul Liviu Popa.

"Din punct de vedere politienesc, nu au fost respectate unele proceduri s-a dispus cercetarea prealabila fata de patru ofiteri de la Sectia 14 Politie", a declarat seful Politiei Romane.

Popa a adaugat ca impotriva lui Gheorghe Vladan au fost depuse la sectia de politie 14 plangeri, dintre care 11 au fost solutionate de catre parchetul competent, iar celelalte 3 plangeri sunt in curs de solutionare.

Una dintre plangeri a fost depusa de sotia atacatorului de la Perla, iar restul, de vecini si cunostinte ale criminalului, a precizat Liviu Popa.

"Impotriva criminalului au fost depuse 14 plangeri, 11 solutionate, solutii date de parchetul competent, iar 3 in curs de solutionare. O singura plangere este depusa de fosta sotie, Florina Vladan.

Restul sunt depuse de vecini sau cunostinte ale criminalului. Cu privire la solutia acestor dosare, noi nu putem sa facem aprcieri. Titularul urmaririi penale este procurorul si el dispune in cazul urmaririi penale", a explicat chestorul de politie Liviu Popa.

Verificari in cazul macelului din Dorobanti

Cei patru agenti ai Sectiei 14 Politie din Bucuresti sunt cercetati dupa ce, marti dimineata, Liviu Popa a dispus verificari privind modul de solutionare a plangerilor depuse impotriva agentului Gheorghe Vladan, precum si a modului in care acesta a obtinut autorizatia pentru arma, cu care a deschis focul in coaforul din Dorobanti.

Astfel, verificarile au vizat modul in care au fost solutionate plangerile depuse la Politie impotriva lui Gheorghe Vladan, precum si modul in care agentul a obtinut autorizatia pentru detinere de arma. Totodata, au fost facute si verificari privind atributiile serviciului care autorizeaza detinerea de arme.

Surse judiciare declarau anterior ca politisti ai Sectiei 14 Bucuresti sunt cercetati disciplinar in urma atacului armat din Dorobanti, intrucat Florina Vladan a facut plangere impotriva sotului sau, precizand ca acesta detine arma de foc, insa nu s-a urgentat solutionarea reclamatiei.

In 1 martie, Florina Vladan l-a reclamat pe sotul sau la Sectia 14 Politie, pentru comportament agresiv. Anterior, Gheorghe Vladan a fost reclamat de cateva ori de vecini, iar lumea l-ar fi cunoscut ca un barbat recalcitrant, ceea ce impunea o verificare mai atenta a cazului.

Gheorghe Vladan a deschis focul luni, in incinta unui coafor din zona Perla, cu un pistol Glock pentru care avea permis. Una dintre cele doua femei ucise era sotia atacatorului, coafeza in salonul unde s-a produs masacrul, iar cealalta victima era casiera coaforului. Sotii Vladan se aflau in proces de divort.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis marti, la propunerea procurorilor, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Vladan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#politisti Sectia 14 Politie cercetati, #patru agenti cercetati Dorobanti, #plangeri criminal Dorobanti, #Liviu Popa crime Dorobanti , #politie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Mai nesănătos ca nesănătosu' e-al de-şi pune mintea cu el să-l ares