MAI supune dezbaterii publice proiectul Legii de reducere a cheltuielilor

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 18:07
2137 citiri
MAI supune dezbaterii publice proiectul Legii de reducere a cheltuielilor
Foto: Romania Libera

Ministerul Administratiei si Internelor va reduce numarul de posturi prin aplicarea unor criterii precum implicarea in fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare sau comportamentul necorespunzator.

Reducerea numarului de posturi se va face potrivit unor criterii stabilite de MAI, din care institutia exemplifica implicarea in fapte cu caracter penal, analiza antecedentelor disciplinare, comportamentul necorespunzator cerintelor de etica si deontologie profesionala, nivelul pregatirii profesionale necesare ocuparii postului, nivelul experientei profesionale, evaluarea activitatii profesionale individuale. In acest mod, in aplicarea masurii se preintampina orice ingerinta de ordin subiectiv, potrivit unui comunicat al MAI remis Ziare.com.

In acest mod, in aplicarea masurii se preintampina orice ingerinta de ordin subiectiv, subliniaza Ministerul Administratiei si Internelor.

Modernizarea si eficientizarea structurala a M.A.I. are in vedere cresterea capacitatii operative prin reducerea nivelurilor ierarhice, scurtarea timpului de luare si transmitere a deciziei, a timpului de reactie, precum si diminuarea numarului de efective din structurile suport in vederea reducerii deficitului de personal din cele operative.

De asemenea, ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca supune dezbaterii publice proiectul Legii privind unele masuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

"In vederea respectarii tintei de deficit bugetar si incadrarea cheltuielilor de personal in limita alocata pentru anul 2011, se impune, in mod exceptional, ca Ministerul Administratiei si Internelor sa implementeze unele masuri de redimensionare a numarului de posturi ocupate de politisti, cadre militare, soldati si gradati voluntari, functionari publici si personal contractual.

Numarul de posturi se reduce, la nivelul ordonatorilor de credite, astfel incat sa se asigure incadrarea in cheltuielile bugetare aprobate, potrivit legii, pentru anul 2011", se arata intr-un comunicat al MAI remis Ziare.com.

Proiectul poate fi consultat pe pagina de Internet a Ministerului -www.mai.gov.ro- iar propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate de proiectul de act normativ supus dezbaterii publice sunt asteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, panape 7 ianuarie 2011.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#ministerul de Interne buget, #minister Interne reducere posturi, #MAI reducere posturi cheltuieli , #politie