Masuri sporite inainte de Revelion: Trupele speciale patruleaza cu armele la vedere

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 08:59
4459 citiri
Masuri sporite inainte de Revelion: Trupele speciale patruleaza cu armele la vedere
Foto: captura Digi 24

Autoritatile au luat masuri de securitate in marile orase din Romania. Fortele de ordine patruleaza strazile si vegheaza la linstea cetatenilor, cu armele la vedere.

Fara sa fie vorba de vreo amenintare terorista, luptatorii vor fi prezenti in aceste zile in zonele aglomerate, pentru ca oamenii sa fie in siguranta.

In Timisoara, membrii fortelor speciale au iesit pe strazi inarmati si insotiti de caini. Soldatii au patrulat prin mai multe zone din oras: gara de nord, pietele aglomerate sau complexul studentesc.

"Pai doi is si acolo ca m-am si socat cand am vazut asa ceva. Eu asa ceva in viata mea nu am vazut, prima oara cand vad asa ceva. Zici ca suntem in armata, in razboi, in ca-n Afganistan cu veste antiglont, cu cagule din alea Doamne iarta-ma!", a declarat un trecator pentru Stirile Pro TV.

Purtatorul de cuvant al IPJ Timis, Ancuta Morariu, a declarat insa ca prezenta mascatilor pe strazile Timisoarei nu are nicio legatura cu posibile atacuri teroriste ci este doar pentru asigurarea sigurantei cetatenilor si a unui climat de liniste in perioada sarbatorilor de iarna, o masura instituita la nivel national.

"Lucratorii de la SIAS vor mai putea fi vazuti, in zilele acestea, pe strazi. Ei au ordin sa vegheze asupra securitatii cetatenilor si pentru asigurarea unui climat de liniste pe strazile orasului", a declarat Ancuta Morariu pentru Opinia Timisoarei.

O masura similara a fost luata si la Craiova. Prezenta trupelor speciale ale politiei nu i-a deranjat insa pe calatorii care au tranzitat gara Craiova, relateaza Digi 24.

"Pentru cresterea gradului de siguranta publica in perioada premergatoare sarbatorilor s-a luat decizia la nivel central ca luptatorii Politiei Romane sa fie prezenti in zonele aglomerate, in special, in gari, aeroporturi si piete pentru a patrula si a preveni comiterea de fapte antisociale", a declarat Alin Apostol, purtator de cuvant al IPJ Dolj.

Totodata, mascati, jandarmi si politisti au descins si pe Aeroportul International Iasi. Acestia au realizat o campanie de informare a pasagerilor cu privire la masurile de siguranta pe care trebuie sa le ia, atat pe parcursul calatoriei cu aeronava, cat si dupa aterizare.

Si in Bucuresti, la Universitate, trupele speciale, care aveau arme la vedere, au zabovit mai multe ore, conform B1 TV.

Politia Romana a anuntat ca masurile de securitate de Sarbatori au fost luate la nivelul intregii tari si, in total, peste 10.000 de politisti vor fi pe strazi.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#masuri securitate Sarbatori, #trupe speciale arme Revelion, #patrula politie strazi , #politie