Mii de persoane la coada la Politia Capitalei, sa se angajeze

Vineri, 08 Aprilie 2016, ora 20:14
4748 citiri
Mii de persoane la coada la Politia Capitalei, sa se angajeze
Foto: Ziare.com

Peste 2.200 de persoane s-au inscris pe cele 200 de posturi de agenti de politie scoase la concurs de MAI, iar candidatii spun ca si-au depus dosarele in ideea ca, la stat, drepturile angajatilor sunt respectate, contractele de munca sunt "pe bune", iar siguranta locului de munca este foarte atragatoare.

Peste 2.200 de persoane s-au inscris, pana vineri dupa-amiaza, pe cele 200 de posturi de agenti scoase la concurs de Ministerul Afacerilor Interne.

Majoritatea candidatilor sunt tineri cu varste cuprinse intre 20-35 de ani, care au terminat facultatea in cu totul alte domenii, iar unii din ei au venit special din strainatate pentru admitere.

Daca pentru un roman din diaspora, miza acestui concurs este intoarcerea acasa, pentru romanii de aici, miza este statutul de politist si faptul ca fata de mediul privat, la stat se respecta contractele de munca, perioada concediilor, liberele legale etc. Practic, sunt lucrurile normale pe care si le doreste orice angajat, sa i se respecte drepturile din legislatia muncii.

Printre tinerii care s-au inghesuit la coada de la Politia Capitalei sunt si multe fete. O tanara de 30 de ani care a terminat Facultatea de Protectia Consumatorilor a venit sa-si depuna dosarul fiindca a vrut sa incerce sa-si schimbe domeniul in care lucreaza.

Doua sute de posturi de agenti de politie au fost scoase la concurs de MAI, dintre care 194 pentru civili iar sase pentru reincadrati.

"Se poate inscrie oricine care are cursurile unui liceu si examenul de bacalaureat promovat, care detine un permis de conducere. Am avut persoane chiar si de peste 50 de ani care s-au inscris la concurs", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

Candidatii vor sustine si un examen scris pe data de 14 mai, la Politia Capitalei iar cei care promoveaza nu vor putea sa paraseasca postul pentru o perioada de trei ani.

Inaltimea este o criteriu pe baza caruia un participant la concurs poate fi eliminat. Astfel ca barbatii trebuie sa aiba o inaltime de minim 1,65 de metri iar femeile de 1,60 de metri.

Pentru posturile de la nivelul Politiei Capitalei, candidatii care vor promova examenele isi vor putea alege sectia de politie la care vor sa-si desfasoare activitatea.

Politia Romana cauta 1.900 de agenti: Doritorii vor da examen

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a demarat de vineri, 1 aprilie, procedura de incadrare prin concurs a 1.900 de posturi de agent ordine publica, la nivel national, dintre care 46 de posturi prin reincadrare iar restul din sursa externa. Inscrieri se fac in perioada 1- 8 aprilie, au declarat oficiali din cadrul IGPR.

Potrivit Politiei Romane, dupa 8 aprilie, atunci cand este ultima zi de inscrieri, la nivelul fiecarui judet va fi afisat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor sa se angajeze vor avea de sustinut, pentru inceput, proba medicala, examenul psihologic si proba sportiva, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistand limita de varsta pentru cei care vor sa se inscrie.

Pentru posturile de agenti de ordine publica in mediul rural, cei promovati vor fi selectati in functie de optiunile lor, dar si de nevoile din teren, anunta reprezentantii IGPR.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#angajari Politia Capitalei, #oameni coada angajari politie, #posturi disponibile Politia Capitalei , #politie