Ministerul de Interne se apara: Avem mai multe femei in Politie ca media europeana

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 15:15
5921 citiri
Ministerul de Interne se apara: Avem mai multe femei in Politie ca media europeana
Foto: Romania TV

Dupa ce mai multe ONG-uri pentru drepturile femeilor au cerut tratarea cu maxima seriozitate a cazului politistei din Bals, semnaland inegalitatea de gen din sistem, printr-o scrisoare deschisa adresata ministrului de Interne, reprezentantii MAI sustin ca institutia nu are o politica de cadre discriminatorie.

Intr-un comunicat al MAI remis duminica Ziare.com, conducerea institutiei precizeaza ca investigatia in cazul politistei care si-a injunghiat superiorul, intrucat acesta ar fi violat-o, se afla in plina desfasurare si ca se incearca finalizarea acesteia in cel mai scurt timp posibil.

Reprezentantii MAI sustin ca ancheta interna este tratata cu "maxima seriozitate si intransigenta".

De asemenea, in replica la semnalarea inegalitatii de gen din sistem, conducerea ministerului a tinut sa precizeze ca institutia nu duce o astfel de politica, adaugand ca procentul angajatelor de sex feminin din Politia Romana depaseste media europeana.

"Referitor la angajatele din Politie, dorim sa mentionam ca Ministerul Afacerilor Interne are o politica de cadre nediscriminatorie care permite atat accesul in sistemul politienesc (vezi admiterea in institutiile de invatamant ale M.A.I.), cat si promovarea pe functiile de conducere a oricarei femei care dovedeste profesionalismul necesar exercitarii acestor functii. Asta face ca, in prezent, in Politie sa avem femei care conduc sectii de Politie Rurala, inspectorate judetene de Politie sau unitati si Departamente ale Aparatului Central al ministerului.

Conform statisticilor, numarul femeilor din Politia Romana reprezinta 14,89% din totalul angajatilor, procent care se situeaza peste media europeana de 12%", se arata in comunicatul citat.

Conducerea institutiei a adaugat ca este interesata de combaterea oricarei forme de discriminare din sistem si ca angajarile se fac conform principiilor egalitatii de sanse.

Melania Renghea, politista de 27 de ani din Bals, si-a injunghiart fostul sef, pe care il acuza ca ar fi violat-o si ar fi santajat-o in trecut. Femeia a depus o plangere la politie in care il acuza pe fostul sau superior, comisarul Gheorghe Barbu, ca ar fi violat-o. De asemenea, tot pe vremea cand ii era sef, acesta ar fi obligat-o sa intretina relatii sexuale si cu alti angajati mai mari in grad, din cadrul Politiei Olt.

Agenta de Politie din Bals este insarcinata si a fost incurajata de sotul ei sa depuna plangere, acesta fiind instiintat de curand despre chinurile prin care ar fi trecut consoarta sa. De asemenea, pe numele Melaniei Renghea a fost deschis un dosar penal pentru tentativa de omor.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#MAI scrisoare deschisa feministe, #ONG scrisoare deschisa Ministru Interne, #inegalitate gen Politia Romana, #politista Bals acuzatii viol , #politie