Miting de sustinere pentru Godina. Cine e femeia care l-a reclamat si ce dezvaluiri a mai facut politistul

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 10:58
12537 citiri
Miting de sustinere pentru Godina. Cine e femeia care l-a reclamat si ce dezvaluiri a mai facut politistul
Foto: Facebook/Marian Godina

Un miting de sustinere pentru politistul Marian Godina a fost anuntat pentru sambata, in Piata Universitatii din Bucuresti, opinia publica reactionand la dezvaluirile facute de acesta pe retelele de socializare.

Marian Godina a postat si miercuri dimineata un mesaj pe Facebook, in care povesteste cazul unui coleg politist, care ar fi "indraznit", in luna decembrie a anului trecut, sa amendeze un sofer care cara brazi si care, intamplator sau nu, lasase si sefilor sai din IPJ un brad. Soferul nu purta centura de siguranta. Si colegul respectiv a fost apoi certat de superiori.

Miting de sustinere la Piata Universitatii

Opinia publica reactioneaza la postarile lui Godina, dovada fiind nu numai zecile de mii de like-uri de pe pagina sa de Facebook, ci si un miting de sustinere care va fi organizat sambata, de la orele 17:00, in Piata Universitatii.

Iata indemnul la iesirea in strada, asa cum apare el pe pagina de Facebook Alaturi de politistul Marian Godina:

"Miting de sustinere pentru Marian Godina, politistul care este victima al unui linsaj si practic fortat sa demisioneze de catre sefii sai, doar pentru ca si-a permis sa aplice legea impotriva unui apropiat al directoarei Crucii Rosii Brasov, doamna Luana Minea, consilier PSD. Cerem demisia imediata a doamnei Luana Minea si auto sesizarea procurorilor pentru trafic de influenta".

In plus, cei care il sprijina pe Marian Godina, un politist decis sa lupte cu sistemul, talentat in ale scrisului si plin de umor, s-au mobilizat online. Pe Internet a aparut o petitie prin care se cere demisia sefei Crucii Rosii, fiind stranse deja cateva mii de semnaturi.

Scandal la IPJ Brasov

Problemele lui Godina au inceput pe 8 februarie, cand politistul a oprit un sofer, in Brasov, dupa ce acesta nu a acordat prioritate unui pieton. I-a retinut permisul, moment in care a intervenit pasagerul din dreapta, o doamna, care i-ar fi spus: "Stati ca nu e chiar asa, stati sa negociem, ca eu sunt directoarea de la Crucea Rosie Brasov si colaborez cu sefii tai".

Celebrul politist Godina nu cedeaza presiunilor: Mi-am propus sa schimb acest sistem si o voi face

Aceasta a sustinut ulterior ca politistul a avut un comportament arogant, fapt negat de Godina, care a si inregistrat discutia cu femeia folosindu-se de telefonul mobil. Chiar si asa, a fost chemat de sefi si certat, femeia reclamandu-l superiorilor.

Celebrul politist Godina, probleme cu sefii dupa ce i-a luat permisul unui sofer cu pile: Nu sunt dobitoc!

Uite demisia, nu-i demisia!

Ca urmare a acestui incident, pe pagina de Facebook a politistului Marian Godina a aparut marti informatia cum ca si-ar da demisia, dupa ce a fost admonestat de sefi.

"M-a sunat tata plangand, mama a fost dusa de urgenta la spitalul judetean din Brasov si nu e bine deloc. Nu mai vreau politie, nu mai vreau nimic. Urasc Politia Romana si toti sefii ce o conduc. Vreau ca mama mea sa fie bine. Nu ma pot calma, vreau sa imi aud mama. Voi, militienilor, ati reusit. Imi voi da azi demisia. O vreau pe mama".

A mai urmat un mesaj, postat la scurt timp, insa fanii agentului au indoieli ca cele doua ar fi fost scrise chiar de Godina, tinand cont de ton si de faptul ca textele aveau greseli, aparand ipoteza ca politisului i-ar fi fost spart contul si ca altcineva ar fi postat mesajele in numele sau pe Facebook.

Ulterior, anuntul demisiei a fost retractat, iar multe dintre mesajele de peste zi au fost sterse de pe reteaua de socializare.

"Nu am sa demisionez. Sunt mai bine acum cand am aflat ca mama e bine. Nu eu sunt subiectul corpului de control care a fost azi la Brasov, ci altii.

Cand am scris cartea 'Flash-uri din sens opus', mi-am propus sa schimb acest sistem si o voi face. Voi merge pana la capat. Va multumesc ca-mi sunteti alaturi! Mai am multe de spus!", se mai arata pe pagina de Facebook a lui Marian Godina.

Cine e femeia care l-a reclamat

Intre timp, s-a aflat si cine este femeia care l-a reclamat pe politistul Godina superiorilor din IPJ Brasov: e vorba despre directorul Crucii Rosii Brasov, Luana Minea, consilier judetean PSD. Conform Politic Scan, care citeaza o declaratie de avere a femeii, aceasta are doua terenuri, 3 apartamente si doua autoturisme: o Dacie si un Audi.

La capitolul venituri, Minea declara o pensie de 31.020 de lei, salariul de consilier judetean de 17.339 de lei, dar si renumeratia pentru functia de director al Crucii Rosii Brasov, in valoare de 28.813 lei.

Scandalul generat de reclamatia pe care aceasta a facut-o a dus, marti, la un control-fulger la IPJ Brasov, in urma caruia Directia de Control Intern al IGPR a sesizat Parchetul, mai anunta sursa.

"Nu are de ce sa imi fie frica!"

Intr-un interviu acordat de Marian Godina publicatiei Kamikaze, acesta afirma raspicat, intrebat fiind daca nu ii e teama sa spuna public ce gandeste: "Nu are de ce sa imi fie frica, nu imi exprim opinii ori preferinte politice, spre deosebire de colegii mei sindicalisti. Ei fac politica pe fata. In ritmul asta, probabil ca vom vedea masini de politie cu afise electorale pe luneta.

Peste toate acestea, cred ca si eu beneficiez la randul meu de prevederile Constitutiei Romaniei referitoare la libertatea de exprimare".

Legat de postarile sale de pe retelele de socializare, Godina afirma ca majoritatea colegilor sai ii impartaseste parerea, dar admite ca i se spune des sa aiba grija. Potrivit spuselor sale, multi dintre politisti se tem sa nu-si piarda locul de munca. "Se tem sa vorbeasca liber, se tem de repercusiuni. Colegii mei trebuie sa constientizeze ca celor ce ne conduc ar trebui sa le fie frica de noi. Sa ne conduca bine si corect de drag sau de frica", explica el.

Intrebat de ce a ales sa devina politist, Godina raspunde: "Pentru ca am simtit ca e meseria care mi se potriveste cel mai bine. Si inca simt asta. Raman politist pentru ca iubesc aceasta meserie. As putea renunta oricand, daca m-ar interesa un salariu mai bun. Dar daca as face asta, as fi ca un barbat care isi paraseste iubita saraca pentru una cu bani mai multi si pe care nu o iubeste".

In final, agentul are si un mesaj pentru colegii sai: "Dragi colegi, fiti demni! Fiti curajosi! Vorbiti liber! E momentul in care putem impreuna sa castigam respectul societatii. In special voi, colegii de la Brigada Rutiera, va rog sa spuneti public tot ce se intampla acolo, nu va cere nimeni sa inventati, spuneti adevarul. Daca spuneti public ce mi-ati povestit mie in privat e de ajuns.

Lasati teama! Purtati o arma de foc pe centura si va e frica de oameni de genul celor ce au iesit pe la televizor si aveau nevoie de o sfoara si un DEX ca sa lege cuvinte? Haideti, capul sus!"

Fotografia zilei: Si eu sunt Godina. Jos coruptia din politie!

Marian Godina are si un mesaj pentru cei care nu poarta uniforma, oameni de toate felurile: "As dori sa transmit un mesaj si tuturor cetatenilor, celor ce ne sustin si celor ce nu o fac: Nu uitati, noi, politistii, suntem voi in uniforma".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miting sustinere Marian Godina, #sefa Crucea Rosie politist Godina, #demisie Marian Godina permis suspendat, #Marian Godina plangere, #Facebook politist Marian Godina , #politie