Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O persoana retinuta in dosarul privind fapte de coruptie la vami a fost dusa la spital

Marti, 08 Februarie 2011, ora 23:53
2390 citiri
O persoana retinuta in dosarul privind fapte de coruptie la vami a fost dusa la spital

Una dintre persoanele retinute in dosarul privind fapte de coruptie la vamile si sectoarele de politie de frontiera din vestul tarii a fost luata cu ambulanta de la sediul DNA dupa ce i s-a facut rau, marti seara, fiind dusa la Spitalul Universitar de Urgenta.

Persoana retinuta careia i s-a facut rau a fost dusa la spital cu o escorta de jandarmi.

Aproximativ 140 de persoane sunt audiate, marti, la DNA, de mai multi procurori anticoruptie. Potrivit unor surse din randul avocatilor, au fost facute deja cateva zeci de retineri, iar 10 - 15 persoane au primit interdictie de a parasi tara.

In jurul orei 23.00, la audieri a mai sosit un lot de suspecti, adusi la sediul DNA cu un microbuz.

Cei retinuti vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Ofiterii DGA si procurorii au desfasurat, marti dimineata, peste 100 de perchezitii in Timis, Arad, Caras si la vamile Naidas si Stamora Moravita si la sectoarele de Politie de Frontiera Oravita, Deta si Cruceni, peste 100 de politisti de frontiera si vamesi fiind suspectati ca favorizau contrabanda cu tigari.

Perchezitiile au avut loc atat in cele cinci vami si sectoare ale Politiei de Frontiera din zona de vest a tarii, cat si la locuintele celor vizati din judetele Arad, Timis si Caras-Severin, au precizat sursele citate.

In vizorul anchetatorilor sunt circa 150 de persoane, dintre care aproximativ 100 de politisti frontiera, peste 30 de vamesi si mai multi contrabandisti. Informatiile stranse pana in prezent arata ca prin vamile unde au loc perchezitiile de marti dimineata erau traficate tigari de contrabanda atat cu ajutorul carausilor, cat si in cantitati uriase.

Sumele de bani pe care politistii si vamesii suspectati de favorizarea contrabandistilor sunt foarte mari, anchetatorii estimand ca acestia luau pe o singura tura cateva sute de milioane de lei vechi. Vamile erau monitorizate de mai multe luni, pentru ca anchetatorii sa stranga probe suficiente.

Pe de alta parte, peste 30 de persoane au fost ridicate, marti, de politisti, in urma celor 75 de descinderi coordonate de IPJ Arges in Bucuresti si 10 judete, care ii vizeaza pe cei care traficau tigari prin cele cinci vami si sectoare din vestul tarii unde au loc perchezitii, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. 22 dintre persoanele audiate la Arges au primit ordonanta de retinere pana la ora 22.00, iar audierile continuau.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#coruptie vama, #spaga vama, #descinderi coruptie vami , #politie
Comentarii
Poza half
half
rank 5
Persoana dusa la spital era o femeie.
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5