O poza cu arma in mana de pe Facebook i-a adus dosar penal

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 16:36
8799 citiri
O poza cu arma in mana de pe Facebook i-a adus dosar penal
Foto: Digi 24

Un tanar din Mehedinti s-a trezit cu dosar penal, dupa ce a postat pe Facebook o fotografie in care tine in mana o pusca, despre care politistii cred ca este o arma letala pentru care barbatul nu are permis.

Este vorba despre Eduard Botila, care apare in poza imbracat intr-o haina de vanatoare, tinand in mana o arma cu luneta, scrie Digi 24.

Fotografia a devenit foarte populara pe Facebook, ea fiind observata inclusiv de politistii locali, care au deschis un dosar penal pe numele tanarului si l-au chemat la audieri.

Totusi, Botila sustine ca, atunci cand a fost facuta poza, el tinea in mana o simpla macheta.

"Pur si simplu este o fotografie de Facebook, de divertisment. Nu este o fotografie participand la vanatoare efectiv, este o macheta", a spus Eduard Bolita, adaugand ca nu mai are obiectul, intrucat era o vechitura din targ si nu mai avea ce face cu ea.

"Colegii de la Serviciul Arme, Munitii si Substante periculoase s-au sesizat si au intocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Retelele de socializare sunt monitorizate frecvent prin intermediul conturilor personale create", a declarat Nicolae Lohon, purtatorul de cuvant al IPJ Mehedinti.

Astfel, daca politistii vor demonstra ca este vorba despre o arma letala, tanarul risca pana la cinci ani de inchisoare, intrucat el are permis doar pentru dispozitive neletale.

"Norocul meu e ca nu am facut poze cu tunurile din Drobeta Turnu Severin sau din Budapesta, ca atunci probabil ma arestau pe loc", a spus ironic suspectul, mentionand ca de acum va fi mult mai atent la ce posteaza pe Facebook.

Tatal acestuia, care este secreatrul Primariei Orsova, l-a aparat pe fiul sau spunand ca actiunea politistilor este o incercare de intimidare, pentru ca cei doi sunt martori in dosarul de coruptie in care este cercetat Adrian Duicu, fostul presedinte Consiliului Judetean Mehedinti.

Noi interceptari cu Duicu: "E rezolvata problema, sunt cu premieru' la masa"

Rechizitoriul in dosarul lui Adrian Duicu, restituit de instanta la DNA (Video)

"Motivul nu este poza aceea, ci este faptul ca, atat eu, cat si el suntem primii martori in marele dosar de coruptie al lui Adrian Duicu", a atras atentia Marian Botila.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dosar penal Facebook, #dosar penal Facebook Mehedinti, #dosar penal Facebook Duicu , #politie