Politia de frontiera cumpara 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, la peste un milion de lei bucata

Sambata, 06 Ianuarie 2018, ora 10:38
9976 citiri
Politia de frontiera cumpara 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, la peste un milion de lei bucata
Foto: Arhiva Facebook/Politia de Frontiera

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera cumpara, in perioada urmatoare, 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, pretul estimat fara TVA fiind de aproape 55 de milioane de lei, adica peste 230.000 de euro pentru fiecare bucata.

Potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, IGPF va cumpara in urmatorii doi ani 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune. Pretul estimat fara TVA este de 54.178.910 de lei, respectiv de 1.083.578,2 lei pentru o bucata.

Potrivit caietului de sarcini, vehiculele vor avea un aspect exterior comun al celui comercial din care deriva. Acestea vor fi vopsite nemetalizat, mat, culoarea urmand sa fie stabilita dupa desemnarea castigatorului.

Autovehiculul nu trebuie sa fie identificabil ca platforma de senzori atunci cand ansamblul optoelectronic este in pozitia de repaus.

Autospecialele vor avea cate doua posturi de lucru cu locuri pentru operatori si pentru utilizarea telecomunicatiilor, cu mobilier pentru depozitare integrat.

"Posturile de lucru vor fi concepute astfel incat sa permita lucru pe termen lung, minimum 12 ore pe zi, fara aparitie a oboselii sau disconfortului. Acestea vor fi dotate cu scaune ergonomice cu cotiere si rezematoare de cap", se mai specifica in caietul de sarcini.

Solutia constructiva a ferestrelor trebuie sa asigure opacitatea dinspre exterior a compartimentului de supraveghere - geamurile permit intrarea luminii, dar nu permit emisia luminii spre exterior.

"Autovehiculul va fi prevazut cu un sistem de securitate perimetrala, la 360 de grade, cu camere video, care va avertiza apropierea de acesta a oricarei persoane de la o distanta de minimum 15 metri, ziua si noaptea. Avertizarea va fi realizata optic si sonor atat in compartimentul sofer, cat si in compartimentul supraveghere. Afisarea imaginilor video se va face pe un ecran separat, aflat in compartimentul supraveghere", se mai arata in caietul de sarcini.

Camera de termoviziune trebuie sa aiba o distanta de detectie de cel putin 7 km, iar cea de recunoastere de minimum 4,5 km.

Sistemul trebuie sa asigure cel putin 30 de zile de inregistrare continua a imaginilor filmate. Unitatea de procesare trebuie sa indeplineasca unele cerinte minime, respectiv un procesor Intel Core i5, 8 GB memorie interna si un hard de 1 TB.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#politia frontiera autospeciale termoviziune , #politie