Politia de Frontiera vrea sa cumpere, cu 6 milioane euro, sisteme noi pentru identificarea navelor

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 10:57
3273 citiri
Politia de Frontiera vrea sa cumpere, cu 6 milioane euro, sisteme noi pentru identificarea navelor
Foto: Facebook/Politia de Frontiera Romana

Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a lansat o licitatie de 28,34 milioane lei (5,96 milioane euro), fara TVA, pentru a achizitiona sisteme electronice militare pentru a moderniza Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra (SCOMAR), potrivit unui anunt publicat pe platforma SICAP.

Obiectivul principal al SCOMAR este acela de a asigura supravegherea frontierelor maritime romanesti si a frontierelor Uniunii Europene (UE), fiind o componenta a Sistemului Integrat de Securizare a Frontierelor de Stat (SISF). SCOMAR este un sistem operativ de supraveghere, care permite detectarea timpurie, urmarirea, recunoasterea si identificarea navelor ce desfasoara activitati ilegale de trafic la Marea Neagra, potrivit site-ului Politiei de Frontiera.

Durata contractului este de 24 luni, iar proiectul este finantat din Fondul pentru Securitate Interna si de la bugetul de stat, potrivit anuntului publicat pe SICAP.

"Autoritatea contractanta intentioneaza sa incheie un contract de achizitie publica de produse pentru achizitionarea a 7 (sapte) sisteme optoelectronice in vederea inlocuirii celor existente in cadrul SCOMAR. Termenul de livrare este de 8 luni de la data semnarii contractului de catre ultima parte, dar prin exceptie primele 2 (doua) sisteme vor fi livrate in termen de 4 luni de la data semnarii contractului", se arata in anunt.

Ofertantul va demonstra ca, in ultimii 3 ani, a furnizat produse similare in valoare cumulata de 16,5 milioane lei, fara TVA. In cadrul contractului, furnizorul va realiza "site-survey pentru identificarea detaliata a conditiilor existente", pentru instalarea si functionarea echipamentelor care vor fi livrate, ulterior obtinerii de catre furnizor a avizului de securitate industriala.

In plus, furnizorul va configura sistemele pentru afisarea imaginilor video si pentru transmiterea acestora prin reteaua de date a Politiei de Frontiera, catre Centrul de Comanda si Control al SCOMAR, grupurile de nave ale Garzii de Coasta si Centrul Operational de Coordonare din Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Tipul procedurii este licitatie deschisa, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 noiembrie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politie frontiera identificare nave , #politie