Politia, dupa retinerea lui Camataru in Germania: Putem spune ca suntem in Schengen

Duminica, 13 Mai 2012, ora 09:48
5566 citiri
Politia, dupa retinerea lui Camataru in Germania: Putem spune ca suntem in Schengen
Foto: Realitatea Tv

Politia Romana a salutat, duminica, interventia rapida a colegilor lor din Germania, care, la cateva ore dupa ce interlopul Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, a fost dat in urmarire internationala, l-au prins si retinut pe acesta.

"Putem spune ca suntem in Schengen pentru ca in 4 ore de la momentul in care s-a soliciatat darea in urmarire internationala am avut si primul semnal", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Marius Tache.

Acesta a povestit firul actiunilor pentru aducerea in arest a lui Balint, condamnat, vineri, la 13 ani de inchisoare pentru proxenetism.

"In prima faza (vineri, n.red.) au fost desfasurate operatiuni la nivelul Politiei Capitalei si Politiei Ilfov. Ieri (sambata, n.red.) a fost solicitata demararea procedurii de dare in urmarire - la nivel national a fost sesizata politia. In jurul orei 19:00 s-a solicitat eliberarea unui mandat de urmarire europeana si in jurul orei 20:00 in urmarire internationala. In jurul orei 01:30 a fost localizat la un filtru pe autostrada", a precizat Tache.

Purtatorul de cuvant al Politiei a tinut sa precizeze ca, in aceste conditii, nu poate fi vorba despre o predare a lui Balint, asa cum au sustinut mama si avocatii sai.

"Va spun cu fermitate si tarie ca atunci cand vorbim de filtru politienesc pe o autostrada nu putem vorbi de predare. In momentul in care a fost oprit la controlul in trafic se deplasa impreuna cu alte 3 persoane. Nu sunt mandate pe numele celorlalti", a mai spus Tache, aratand ca procedura prevede ca in termen de 10 ore persoana retinuta sa fie prezentata in fata procurorului.

Cat despre fratele lui Sile Camataru, Nutu, cautat si el pentru a-si ispasi pedeapsa in Romania, Marius Tache a spus ca cercetarile continua, chiar daca este weekend.

"Cu Nutu Camataru activitatile de localizare continua cu aceeasi intensitate, chiar daca e weekend. E un mandat european si pe numele lui, dar nu avem informatii ca si el ar fi plecat din tara", a mai spus purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, promitand sa revina in cursul zilei cu noi informatii despre caz.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sile Camataru prins politisti Germania, #politisti romani germnai cooperare, #Camataru inchisoare proxenetism , #politie