Politia i-a prins pe tinerii care au pictat Crucea de pe Cetatuie cu politicieni dupa gratii

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 21:49
8640 citiri
Politia i-a prins pe tinerii care au pictat Crucea de pe Cetatuie cu politicieni dupa gratii
Foto: de-clic.ro

Politistii din Cluj au reusit sa-i prinda pe tinerii care ar fi vandalizat Crucea de pe Cetatuie, in timp ce faceau o noua tentativa de a desena pe soclul monumentului.

Potrivit directorului Politiei Locale Cluj, Marcel Bontidean, politistii au banuit ca tinerii vor avea o noua incercare de a desena cu graffiti pe monument si astfel au reusit sa ii prinda, in cursul noptii de sambata spre duminica.

Marcel Bontidean a declarat presei ca tinerii aveau asupra lor spray-uri cu vopsea.

Pe numele cei doi tineri va fi deschis un dosar pentru savarsirea infractiunii de distrugere.

Pe de alta parte, pe retelele de socializare, a fost lansata, duminica, o petitie online prin care se cere ca stergerea picturilor pe de monument, pe care autoritatile locale intentioneaza sa o faca in curand, sa fie oprita, deoarece desenele graffiti sunt semnate cu numele de Bansky, care este un cunoscut artist de street art. De asemenea, petitia explica faptul ca mesajul desenelor se potriveste cu protestele care au loc in aceste zile pe strazi.

"Sa nu lasam ca, datorita nepriceperii sau ignorantei, acest monument sa fie distrus! Asupra Monumentului Eroilor Neamului a fost realizata o interventie inspirata de protestul ultimelor zile si poarta semnatura renumitului artist international de street art, Banksy.

Interventia a fost realizata printr-un gest de appropiation al unui alt monument, dedicat Eroilor Neamului de pe Dealul Cetatuia. La randul lor, graffiti-urile de pe Zidul din Berlin au reprezentat acte de vandalism la momentul realizarii lor, cu toate acestea ele sunt pastrate cu mare grija, fiind exprimari vizuale de neinlocuit ale unor momente istorice de turnura", se arata in textul postat online, pe care o puteti semna AICI.

Fotografia zilei: Dragnea si Iliescu, pictati dupa gratii, pe monumentul Crucea de pe Cetatuie

In cursul zilei de vineri, s-a observat ca persoane necunoscute pictasera pe monumentul Crucea de pe Cetatuie din Cluj-Napoca imagini cu mai multi politicieni dupa gratii, politistii demarand o ancheta in acest caz.

Crucea de pe Cetatuie, care este numita si Monumentul Eroii Neamului, a fost construita in 1997 si este dedicata memoriei martirilor Revolutiei de la 1848.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#pictura Crucea de la Cetatuie, #petitie online Cluj Banksy , #politie