Politia Romana are o noua conducere. Ionita si Dragnea, in fruntea ei

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 15:10
8569 citiri
Politia Romana are o noua conducere. Ionita si Dragnea, in fruntea ei
Foto: Facebook/Politia Romana

Politia Romana are, incepand de vineri, o noua conducere. Noul sef al IGPR, Catalin Ionita, a fost instalat oficial in functie. Adjunctul sau este Florin Dragnea, fost sef al Directiei de Management Operational din MAI.

Prezenta la investirea celor doi, Carmen Dan, ministrul de Interne, le-a cerut sa realizeze o radiografie exacta a problemelor din sistem cu care se confrunta Politia Romana. Ulterior, in termen de o luna de zile, vor trebui sa prezinte un plan de reforma, se arata intr-un comunicat al MAI remis Ziare.com.

"Este momentul unei reforme reale in Politia Romana. Trebuie sa ne asumam problemele, sa cautam solutii pentru rezolvarea lor si sa facem acele schimbari de sistem care se impun. Eu cred ca puteti face asta si ma bazez pe profesionalismul, integritatea si responsabilitatea celor care imbraca haina Politiei Romane", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Totodata, ea a anuntat ca mandatul noii conduceri a Politiei este acela de a recastiga increderea cetatenilor.

"Este nedrept ca greselile unora sa puna o pata pe intreaga institutie. Convingerea mea ferma este ca in numar covarsitor politistii sunt oameni bine pregatiti, de buna-credinta si fac aceasta meserie din vocatie", a spus Carmen Dan.

Numirea lui Ionita vine dupa ce Bogdan Despescu, cel care a detinut functia de sef al Politiei Romane, a fost demis miercuri de premierul interimar Mihai Fifor.

Demisia lui Despescu fusese ceruta, saptamana trecuta, de Carmen Dan, in contextul scandalului izbucnit dupa retinerea politistului acuzat de pedofilie, insa premierul de atunci, Mihai Tudose, a refuzat sa il dea afara.

Din aceasta cauza au aparut tensiuni intre Mihai Tudose si Carmen Dan, care au culminat cu demisia premierului.

Cine sunt Catalin Ionita si Florian Dragnea

Chestorul principal Catalin Ionita are 42 de ani, a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in anul 1998, iar pe parcursul carierei profesionale a ocupat functii de executie si conducere in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului General al Politiei Romane. De asemenea, pana la imputernicirea in functia de inspector general al IGPR a condus Directia Generala Anticoruptie a MAI.

Comisarul sef Florian Dragnea are 37 ani si a absolvit Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" in anul 2003. Ulterior, si-a defasurat activitatea in cadrul Politiei Romane si al Aparatului Central al MAI, ocupand atat functii de executie, cat si de conducere. Pana la imputernicirea in functia de adjunct al inspectorului general al IGPR a condus Directia Generala Management Operational din cadrul Aparatului Central al MAI.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#noua conducere Politia Romana, #Catalin Ionita Politia Romana , #politie