Politia rurala e gata in trei luni

Sambata, 28 Mai 2011, ora 19:06
2203 citiri
Politia rurala e gata in trei luni
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat sambata, la Baile Felix, dupa cea de-a patra reuniune a Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania, ca in aproximativ trei luni se va implementa conceptul de "politie rurala", una din modalitatile de modernizare a activitatii politienesti.

Prezenta chestorului Liviu Popa, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, a fost o exceptie la asemenea intruniri ale prefectilor, motivata, a explicat ministrul Igas, de reorganizarea politiei, in incercarea de a dezvolta un concept de organizare a "politiei rurale".

"Astazi am dezbatut o problema de interes local, anume reorganizarea politiei rurale. Este doar un concept, pentru ca nu am luat inca o decizie, dar prinde deja contur si cred ca, cu mici ajustari, el poate fi implementat intr-o perioada relativ scurta, de aproape trei luni", a precizat ministrul.

Igas a adaugat ca MAI a fost preluat intr-un moment greu in care urma si urmeaza o restructurare, dar pe care sefii structurilor din minister sunt hotarati sa o duca la bun sfarsit si sa o continue.

"Trebuie sa mergem mai departe, nu ne vom opri doar la restructurare, trebuie sa gandim o reorganizare eficienta, o modernizare a tuturor institutiilor din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor", a spus ministrul.

Seful IGPR, Liviu Popa, a prezentat conceptul de politie rurala pentru fiecare judet in parte, simularile care s-au facut in fiecare judet si zona din judet, unde sunt evenimente deosebite si o activitate mai intensa din punct de vedere operational.

Ministrul Igas a declarat ca la intalnirea prefectilor s-a discutat o serie de chestiuni privind statutul functionarului public, Legea privind prefectul si Institutia prefectului, fiind preluate si cateva propuneri din partea prefectilor care probabil vor fi implementate la nivel central.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Traian Igas ministru Interne, #traian igas politie rurala, #traian igas baile felix , #politie