Opinii: Politia soricilor si a mararilor

Miercuri, 17 Noiembrie 2010, ora 23:52
8355 citiri
Opinii: Politia soricilor si a mararilor
Foto: Realitatea TV

Comparat cu situatia de la Piatra Neamt, mitingul politistilor din luna septembrie, incheiat cu un derapaj grav, pare o gluma. Si nu este vorba doar despre faptul ca doua clanuri de interlopi s-au impuscat in plina strada, desi schimbul de focuri se putea solda cu victime colaterale. Asa ceva se intampla si in alte tari UE, caci n-am inventat noi crima organizata.

Tulburator de grava este mentalitatea vadita de seful politiei nemtene. Comisarul sef Aurelian Soric a refuzat sa demisioneze din functie, invocand, cu lacrimi in glas, faptul ca are de achitat un credit de 120 de mii de euro pentu o casuta, de chirpici probabil, valorand in total vreo 270 de mii, potrivit evaluarii d-nei Soric.

Mai mult decat atat, dl. comisar sef i-a luat apararea clanului Mararu, bine cunoscut in Piatra Neamt: "Nu am nicio legatura cu familia Mararu. Am avut o relatie cat se poate de fireasca. De ce este interlop (n.r. - Gheorghita Mararu) pentru ca dadea bani la oameni si le lua camata? Sunt procurori care dau bani".

Asa gandeste, asa vorbeste deschis un sef de inspectorat de politie din Romania. Azi o camatata mica, maine un furt, poimaine o coruptie, poate o crima mica. Ce conteaza, la o casa mare, un geam spart?

Si cum sa nu gandeasca asa, cand presa locala nemteana a relatat, fara a fi contrazisa, ca Aurelian Soric este vecin cu familia Mararu, de la care a cumparat terenul de casa, iar d-na Soric, care este notar, ar fi parafat acte la limita legalitatii, in beneficiul unor presupusi membri ai lumii interlope.

Mai grav poate, asa gandesc si cei mai multi dintre subordonatii comisarului sef Soric, sariti ca la un semn in apararea sefului, cu demisiile in mana.

In plus, in general, marea alegere a sefilor este intre a fi exigenti si intransigenti, si atunci nimeni nu plange dupa ei, sau a fi "baieti de gasca" si atunci sunt aparati cu piepturile goale de subordonati. Cum o fi dl. Soric, oare?

In mod normal, nici nu s-ar fi stins ecoul vorbelor domnului Soric ca, in locul demisiei, pe care refuza sa o semneze, ar fi trebuit sa fi fost semnata solicitarea de demitere, din partea sefului politiei romane.

Iar, daca solicitarea a lipsit, ar fi trebuit sa apara urgent ordinele de demitere si pentru seful IPJ Neamt si pentru seful IGPR. Ati auzit de asa ceva?

Asa arata ministerul reformat de legendarul Vasile Blaga, socotit de multi cel mai mare si mai tare ministru de Interne posibil. Asa arata ministerul pastorit de noul ministru de Interne, propulsat de un puscariabil, candidat la sefia partidului.

Toata lumea este preocupata de felul in care se vede acest spectacol naucitor la Bruxelles si, mai ales, in perspectiva aderarii la spatiul Schengen, aflata pe muchie de cutit.

Este si acesta un aspect grav. Dar pe mine ma intereseaza, cu mult mai mult, ce se intampla in tara. Ma intereseaza ca exista astfel de mentalitati in politie, ca poate ele sunt dominante. Ma intereseaza ca, din cauza cardasiei soricilor cu mararii, siguranta fiecaruia dintre noi este periclitata, iar coruptia infloreste.

Ma intereseaza, mai mult, ca traiesc intr-o casa plina de gunoi, decat faptul ca il vad si vecinii. Si nu am niciun strop de incredere in capacitatea si dorinta d-lui Igas de a pune mana pe matura si faras, in mod serios.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#crima Piatra Neamt, #Aurelian Soric demis, #Mararu ucis, #scandal politie crima , #politie
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
eeeeeee superb , am ras bine ; va rog sa mai scrieti episoade amuzante din cotidianul romanesc ( comisarul Soric si clanul Marar )