Politisti romani, detasati pe litoral in Bulgaria - vezi in ce statiuni

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 17:53
1603 citiri
Politisti romani, detasati pe litoral in Bulgaria - vezi in ce statiuni

Sase politisti romani, cunoscatori de limba bulgara, vor fi detasati, in luna iulie, in statiunile turistice din Bulgaria, pentru a-i consilia si a le acorda sprijin cetatenilor romani care aleg sa-si petreaca vecanta pe teritoriul acestei tari.

Prima serie de politisti romani isi va incepe misiunea in Bulgaria, marti, in Albena, Nisipurile de Aur si Balcic, localitate unde vor ajunge la solicitarea autoritatilor bulgare, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Dintre cei sase politisti, trei sunt din judetul Teleorman si cate unul din Dambovita, Sibiu si Timis.

In acest sezon, la solicitarea autoritatilor bulgare, fata de perioadele anterioare, numarul politistilor a fost suplimentat cu cate doi pe serie, intrucat activitatile comune cu politistii bulgari vor fi desfasurate si in statiunea Balcic, mai transmite comunicatul.

Misiunea politistilor romani se va desfasura in doua serii, respectiv 1 iulie - 31 iulie si 1 august - 31 august, in fiecare din cele trei statiuni urmand sa actioneze cate doi politisti romani pe durata fiecarei serii.

Este al cincilea an in care se organizeaza asemenea misiuni, in anii anteriori turistii romani aflati in Bulgaria avand astfel posibilitatea de a se adresa direct politistilor romani pentru solutionarea unor probleme.

Politisti din cele doua state actioneaza in uniforma, in patrule comune, in scopul asigurarii ordinii si linistii publice. De asemenea, coopereaza si acorda asistenta in cadrul activitatilor specifice, relationand indeosebi cu cetateni ai propriului stat.

Activitatile de patrulare in comun au loc, indeosebi, pe perioada sezonului turistic (atat vara, cat si iarna) in zonele in care se deplaseaza turisti romani si bulgari, se mai arata in comunicat.

Sute de politisti, jandarmi si pompieri vor asigura ordinea pe litoralul Marii Negre

In ce priveste litoralul romanesc al Marii Negre, aici vor actiona in fiecare zi 400 de politisti, 300 de jandarmi, 100 de pompieri si politisti de frontiera, pana la sfarsitul sezonului estival.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#politisti romani Bulgaria, #politisti Romania Bulgaria , #politie