Politistii: Boc si Igas, responsabili pentru eventuale proteste daca resping dialogul

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 20:07
1516 citiri
Politistii: Boc si Igas, responsabili pentru eventuale proteste daca resping dialogul
Foto: Evz.ro

Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) a solicitat noului ministru al Internelor, Traian Igas, o intalnire de urgenta pentru a analiza cauzele care au determinat protestele publice si pentru gasirea de solutii. La intalnire este invitat si premierul Emil Boc.

In cazul in care cei doi vor refuza sa dea curs acestei invitatii "premierul si ministrul Administratiei si Internelor devin raspunzatori, prin neimplicare, pentru eventualele proteste si consecintele acestora", se arata intr-un comunicat citat de

Mediafax.

"La intalnire se vor stabili de comun acord primele masuri urgente - privind asigurarea logistica - pentru normalizarea functionarii sistemului de ordine publica si acordarea drepturilor angajatilor. Toate intelegerile stabilite vor fi inscrise intr-un document, semnat de participanti si, pe acelasi document, se vor specifica si masurile care vor constitui, la un termen precis, etapa a doua a rezolvarilor", se precizeaza in document.

Potrivit sindicalistilor, solicitarea este "intrutotul conforma cu declaratia presedintelui Traian Basescu, cu privire la atributia Guvernului de a gasi solutii pentru rezolvarea revendicarilor".

Totodata, FNSPPC isi exprima surprinderea si indignarea pentru "deturnarea realitatii facuta de Presedintele Romaniei", in legatura cu mitingul de protest desfasurat la Bucuresti, in 24 septembrie.

"Toate declaratiile destinate publicului si toate aprecierile indreptate catre sindicalisti nu au facut decat sa amplifice speculatiile unor persoane si grupuri de interese, atrase de acest protest. Folosirea mitingului ca suport pentru speculatii oportuniste a amplificat indignarea politistilor. Ei au constatat astfel un nou abuz al celor care vor sa preia si sa manipuleze imaginea pozitiva a politistilor, folosind-o pentru dueluri politice. Participarea politistilor nu a fost dirijata si nici sponsorizata de vreun partid sau grupare politica", se mai precizeaza in comunicat.

In opinia sindicalistilor, protestul politistilor si succesul sau public au fost consecinta ignorarii sistematice a tuturor scrisorilor oficiale pe care sindicatele le-au trimis presedintelui si CSAT, premierului si altor demnitari, pentru a deschide un dialog cu politistii, prin reprezentantii lor sindicali, la care nu s-a raspuns nici macar dupa scurgerea termenului prevazut de lege.

Peste 6.000 de sindicalisti ai "Cartel Alfa", majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat, pe 24 septembrie, intr-un mars ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat "iesi afara javra ordinara".

In urma protestului ilegal, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#politisti solutii proteste, #intalnire Traian Igas premier , #politie
Comentarii
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
"Ei au constatat astfel un nou abuz al celor care vor sa preia si sa manipuleze imaginea pozitiva a politistilor, folosind-o pentru dueluri politice."