Politistii care aveau arme la miting au fost identificati

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 11:05
3378 citiri
Politistii care aveau arme la miting au fost identificati

Cel putin cinci politisti au fost fotografiati sau filmati avand armele la ei la mitingul din 24 septembrie de la Palatul Cotroceni, iar alti trei aruncand cu sepcile, acestia fiind identificati in urma analizarii imaginilor de la protest.

Potrivit unor surse citate de NewsIn, raportul ce va fi prezentat joi in CSAT cu privire la mitingul desfasurat pe 24 septembrie in fata Palatului Cotrceni va fi intocmit de Departamentul de Ordine si Siguranta Publica din MAI, structura ce a gestionat masurile de securitate in timpul desfasurarii mitingului. Pana in momentul de fata au fost stranse toate imaginile si fotografiile facute in timpul mitingului de catre fortele de ordine.

In urma vizionarii imaginilor, au fost identificati cinci politisti care aveau asupra lor arme, fiind totodata identificati si cei care au aruncat sepcile.

Marian Gruia, liderul Sindicatului Politistilor si Personalului Contractual si unul dintre cei care a organizat protestul politistilor, a declarat ca are informatii din teritoriu care arata ca liderii sindicali vor fi sanctionati.

"Am fost sunat de colegi, lideri sindicali locali, care mi-au spus ca s-au cerut, la nivelul unitatilor politienesti, informatii cu privire la posturile detinute de ei, probabil pentru a fi desfintate, in urma reorganazarii care va avea loc.Mai mult decat atat, au fost cerute listele cu toti participantii la miting", a declarat Gruia, care a precizat ca a cerut o intrevedere cu noul ministru al Internelor, pentru a prezenta punctul de vedere al sindicatului vizavi de cele intamplate pe 24 septembrie.

In opinia lui Gruia, mitingul politistilor nu a fost cu nimic deosebit fata de alte miscari de protest, in timpul carora lucrurile s-au petrecut asemanator, dand drept exemplu mitingul crescatorilor de animale de la Palatul Cotroceni, de anul trecut.

Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat pe 25 septembrie, cu privire la mitingul politistilor, ca nu a avut nimic impotriva protestului legal, care a avut loc in Piata Victoriei, insa nu si cu "modul de manifestare, cu expresii care nu face cinste nimanui, cu atat mai putin politistilor".

Pe de alta parte, Blaga a sustinut ca pentru marsul neautorizat catre Palatul Cotroceni, "cei care au gresit vor plati". Astfel, Vasile Blaga a sustinut ca liderii de sindicat, "care au incitat lumea", vor fi sanctionati contraventional, dar vor fi si persoane care vor raspunde penal, avand in vedere ca imaginile filmate la miting arata ca cinci dintre manifestanti purtau arme.

Peste 6.000 de sindicalisti, printre care politisti, angajati din penitenciare, dar si bugetari din sectorul administrativ si cel economic, care au protestat, vineri dimineata, in Piata Victoriei, au pornit intr-un mars spontan catre Palatul Cotroceni, cerand sa se intalneasca cu presedintele Traian Basescu. Sindicalistii au protestat, timp de mai multe ore, in fata Palatului Cotroceni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#politisti arme protest, #politisti arme miting CSAT , #politie
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Ar fi pacat ca 5 - 6 oameni sa plateasca toate "oalele sparte", mai ales ca "vina" a fost mult amplificata de dorinta de razbunare a unui om bolnav de egocentrism!