Politistii si vamesii de la Moravita strangeau mita cu caciula

Marti, 08 Februarie 2011, ora 15:14
4184 citiri
Politistii si vamesii de la Moravita strangeau mita cu caciula
Foto: Realitatea TV

Spagile primite de la contrabandisti erau adunate intr-o caciula de blana, care era tinuta intr-o ghereta, iar politistii de frontiera si vamesii de la Moravita isi goleau buzunarele o data pe ora in caciula.

La final de tura, politistii si vamesii din Moravita faceau bilantul din caciula, spun anchetatorii, citati de Adevarul.

De asemenea, spaga se impartea in mod egal intre politistii de frontiera si vamesi, ca sa nu existe scandaluri intre cele doua tabere, potrivit anchetatorilor.

"Cooperarea era perfecta. Fiecare politist si fiecare vames varsa incasarile in caciula. In functie de tura se adunau intre 3.000 si 5.000 de euro, dar in zilele cu adevarat bune, incasarile ajungeau si pana la 10.000 de euro. Media era insa de 5.000 de euro. Aproximativ 40-50% din bani erau dati mai sus, la sefi si sustinatori, iar restul erau impartiti intre vamesi si politistii de frontiera care verificau masinile", a declarat unul dintre anchetatori.

Descinderi in 5 vami si zeci de perchezitii in 10 judete si Bucuresti

Banii proveneau din taxele pentru carausii de tigari de contrabanda din magazinele duty-free. Au fost cazuri in care masini neinmatriculate si persoane cu documente false au tranzitat granita, iar tarifele erau cuprinse intre 50 si 300 de euro.

Politisti, mascati si ofiteri DGA au facut, marti dimineata, zeci de perchezitii in Bucuresti si alte 10 judete, fiind vizati traficantii care aduceau in tara tigari prin cele cinci vami din Timis si Caras-Severin unde au, de asemenea, loc descinderi.

Peste 30 de persoane au fost ridicate, suspectate de contrabanda cu tigari.

Mita de la vama Siret: Spaga stransa cu galeata - vezi cat lua un politist!

Si saptamana trecuta, 59 de persoane, 55 politisti de frontiera si cinci vamesi de la Vama Siret, au fost arestate pentru luare de mita.

Filiera mitei la vama Siret functiona dupa ceas, existand tarife bine stabilite si cunoscute de toti cei aflati acum in atentia judecatorilor, se arata in referatul DNA. Anchetatorii spun ca spaga era stransa, la propriu, cu galeata

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#mita vamesi moravita, #politisti frontiera vamesi moravita retinuti , #politie