Politistul atacat cu sabia a fost operat, dar e in stare critica

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 17:36
5026 citiri
Politistul atacat cu sabia a fost operat, dar e in stare critica
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistul ranit cu sabia in timpul perchezitiilor din Radauti a fost operat, marti, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Starea sa este, in continuare, critica. Agresorul a fost retinut. Procurorii fac cercetari pentru ultraj si tentativa de omor

Tudor Ciuhodaru, medic de urgenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, a declarat ca politistul ranit cu sabia a fost operat de o echipa complexa de specialisti. Leziunile sale sunt atat de severe incat "putini le vad in viata", a apreciat medicul.

"Pacientul a fost dus imediat in sala de operatie unde o echipa mixta, complexa, formata din peste 10 oameni. S-a intervenit pentru a face ceea ce trebuie in astfel de situatii. In momentul de fata este la Terapie Intensiva. Tinand cont de severitatea leziunilor si de multiplele complicatii posibile, putem spune ca prognosticul se mentine in continuare extrem de rezervat. Interventia a durat mai multe ore (...). Sunt leziuni complexe, leziuni severe, leziuni pe care putini le vad in viata, mai ales de catre cei care nu au de-a face cu astfel de patologii", a declarat presei dr. Ciuhodaru.

Dosar pentru ultraj si tentativa de omor

Barbatul care l-a lovit pe politist cu sabia a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. Conform prim-procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunal Suceava, Lucian Stanescu, in cauza se cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de ultraj si tentativa de omor.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit ca (...) la ora 06:00 lucratori din cadrul BCCO Suceava sprijiniti de lucratori din cadrul SAS, I.P.J. Suceava, au descins la un imobil din municipiul Radauti pentru efectuarea unei perchezitii domiciliare intr-un dosar ce il viza pe H.A. La ora 06:30 Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a fost sesizat despre faptul ca in momentul patrunderii efective in locuinta nu era nici o sursa de lumina, iar lucratorul SAS Suceava S.D.C., aflat in dreptul usii de acces, a fost lovit cu o sabie ascutita in zona capului de catre H.A. si a cazut la pamant".

Politistul care se zbate acum intre viata si moarte, Dan Ciprian Sfichi, are 35 de ani si lucreaza in sistem de 12 ani. Tatal si fratele sau sunt, de asemenea, politisti.

Luptatorul de la fortele speciale atacat cu sabia nu purta casca de protectie. Politia relateaza filmul evenimentului

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#politist atacat sabie perchezitie Suceava, #politist atacat sabie, #politist atacat sabie operat , #politie