Politistul care i-a trimis mesaje de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan, plasat sub control judiciar

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 17:02
4853 citiri
Politistul care i-a trimis mesaje de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan, plasat sub control judiciar
Foto: Arhiva Ziare.com

Ofiterul de la Academia de Politie suspectat ca i-a trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan a fost plasat sub control judiciar, anunta DNA, care a preluat cazul avand in vedere functia barbatului.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie -Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand de joi, fata de inculpatul Gheorghe Adrian Barbulescu, ofiter de politie in cadrul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", pentru santaj (prev. de art. 131 din Legea nr. 78/2000).

"Actele de cercetare au fost initiate si desfasurate de catre Politia Capitalei (DGPMB) sub supravegherea unei alte unitati de parchet pana la identificarea presupusului autor, dupa care, datorita functiei pe care acesta o detine, respectiv ofiter de politie (persoana care exercita o functie publica in cadrul unei institutii) dosarul a fost declinat la DNA pentru competenta solutionare", se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in seara de 15 aprilie, Gheorghe Adrian Barbulescu a transmis unei persoane, jurnalist de investigatie - persoana vatamata, la numarul personal de telefon al acesteia, mesaje de amenintare (un mesaj tip text si cinci mesaje folosind aplicatia Facebook Messenger), pentru a o constrange sa inceteze activitatea de investigare a modului in care mai multe persoane din cadrul scolii doctorale a Academiei de Politie "A.I. Cuza" au obtinut titlul de doctor.

Inculpatul a amenintat-o pe jurnalista ca, in caz contrar, aceasta va suferi acte de violenta si ii va fi suprimata viata, mai arata DNA.

Pe timpul controlului judiciar, barbatul trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat;

  • sa informeze de indata organul de urmarire penala cu privire la schimbarea locuintei;
  • sa se prezinte la I.P.J. Ilfov, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;
  • sa nu depaseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
  • sa nu se apropie de anumite persoane mentionate in ordonanta si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale;
  • sa comunice periodic, conform programului de supraveghere, informatii relevante despre mijloacele sale de existenta;
  • sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

Politistii si procurorii au facut, miercuri, perchezitii la Academia de Politie, in biroul unui ofiter suspectat ca i-ar fi trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan. De asemenea, a fost vizat domiciliul ofiterului.

Potrivit Digi 24, miercuri dimineata, au avut loc perchezitii la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" la biroul unui ofiter suspectat ca ar fi trimis mesajele de amenintare cu moartea jurnalistei Emilia Sercan.

De asemenea, a fost vizat de perchezitii si domiciiul barbatului suspectat, acesta fiind depistat in Slatina.

Emilia Sercan s-a declarat uluita, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca cel care a amenintat-o este un politist. In plus, jurnalista a precizat ca nu a fost inca informata oficial ca exista un suspect.

Ulterior, Emilia Sercan a postat un mesaj pe Facebook.

"A fost identificata persoana care m-a amenintat cu moartea. Este un ofiter de politie, angajat al Academiei de Politie. Sunt intr-o evidenta stare de consternare. Un ofiter de politie, pus sa apere legea, ameninta cu moarte un ziarist de investigatie. Este inimaginabil asa ceva! Sper ca de data asta va exista putina onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Politie", a scris Emilia Sercan, anuntand ca va reveni cu informatii.

Amintim ca pe 17 aprilie, Emilia Sercan a anuntat, pe Facebook, ca a primit amenintari cu moartea.

Vezi si reactia lui Carmen Dan dupa ce un politist a amenintat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Sercan

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#politist amenintat emilia sercan , #politie