Politistul care si-a impuscat in gat un coleg, cercetat pentru tentativa de omor

Sambata, 17 Mai 2014, ora 09:36
1756 citiri
Politistul care si-a impuscat in gat un coleg, cercetat pentru tentativa de omor
Foto: Arhiv

Politistul din Vaslui care si-a impuscat in gat, accidental, un coleg cu pistolul din dotare va fi cercetat pentru tentativa de omor, a anuntat, vineri, procurorul de caz, anchetatorii solicitand efectuarea unei expertize tehnico-stiintifice pentru a stabili in ce conditii a avut loc incidentul.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Vaslui au intocmit dosar penal pentru tentativa de omor in cazul politistului impuscat in gat, joi seara, de catre un coleg de serviciu in sediul Postului de Politie Delesti.

Anchetatorii au constatat, pe baza declaratiilor celor doi, ca ar fi fost vorba despre o descarcare accidentala a armei din dotare a politistului care a tras, ajutor al sefului de post din Cozmesti.

Politist impuscat de un alt politist, in Vaslui

Incidentul a avut loc in locuinta de serviciu a sefului de post din Delesti, situata in aceeasi cladire cu postul de politie, intr-un moment in care cei doi agenti erau singuri.

Imediat dupa ce a fost impuscat in gat, politistul de 23 de ani, ajutor al sefului Postului de politie Osesti, a iesit din cladire si s-a prabusit la pamant. Alertat de zgomotul produs de arma, seful de post din Delesti a iesit afara si, vazandu-si colegul ranit si intr-o balta de sange, a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a solicita o ambulanta.

"Cercetarile in acest caz se desfasoara in prezent sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor, asa dupa cum am fost sesizati de catre politistii care au desfasurat ancheta preliminara la fata locului. Se pare ca ar fi fost o descarcare accidentala a pistolului, asa dupa cum au afirmat atat victima cat si autorul. Insa, va fi dispusa o expertiza tehnico-stiintifice in acest caz, care ne va edifica in ce conditii a avut loc incidentul. Mai multe amanunte nu pot fi oferite pentru ca ar putea periclita mersul anchetei", a declarat, vineri, procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Preluat de o ambulanta SMURD dupa ce i s-a acordat primul ajutor in fata postului de politie, agentul de 23 de ani a fost transportat la Spitalul "Sfantul Spiridon" Iasi, unde medicii l-au supus unei interventii chirurgicale. In prezent, starea de sanatate a agentului este buna.

Atat politistul impuscat cat si cel care a tras cu pistolul participasera, in cursul zilei de joi, la o actiune in Delesti, ceea ce explica prezenta acestora in comuna invecinata fata de cea in care isi desfasoara activitatea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#politist impuscat coleg, #politist impusct gat , #politie