Presa de azi: Aflat in vizorul lui Igas, Fatuloiu "se spala" cu mita refuzata

Sambata, 20 Noiembrie 2010, ora 09:02
2801 citiri
Presa de azi: Aflat in vizorul lui Igas, Fatuloiu "se spala" cu mita refuzata
Foto: Antena3

In timp ce oficialii Internelor verifica o serie de informatii privind posibile legaturi ale chestorului Dan Fatuloiu cu seful IPJ Neamt, secretarul de stat refuza o presupusa mita de un milion de euro, subiect tratat de toata presa centrala.

"Un om de afaceri galatean a incercat sa il mituiasca pe Dan Fatuloiu cu un million de euro. Oficialul l-a dat pe mana procurorilor", anunta ziarul Puterea. Subiectul este dezbatut si de Jurnalul National, care isi titreaza articolul "Un milion de euro, tentativa de mituire la conducerea Ministerului de Interne", in timp ce Gandul prezinta "Portretul lui Catalin Chelu, milionarul din Top 300 care a incercat sa mituiasca un secretar de stat".

Ziarul Adevarul scrie despre un "Flagrant la momentul oportun", iar jurnalistii de la Evenimentul Zilei aprofundeaza subiectul intr-un text titrat "Aflat in vizorul lui Igas, Fatuloiu se spala cu mita refuzata".

Puterea: Un om de afaceri galatean a incercat sa il mituiasca pe Dan Fatuloiu cu un million de euro. Oficialul l-a dat pe mana procurorilor

Un om de afaceri a fost prins in flagrant incercand sa-l mituiasca pe secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Dan Fatuloiu.

Omul de afaceri galatean Catalin Chelu este cercetat intr-un caz de coruptie de procurorii de laDNA, care au organizat un flagrant pentru a-l prinde in timp ce incerca sa ii dea chestorului suma de 50 de mii de euro.

In urma flagrantului delict omul de afaceri a fost retinut pentru audieri. Valoarea mitei insa este mult mai mare, sustin anchetatorii, Catalin Chelu promitandu-i lui Dan Fatuloiu doua vile si doua masini de lux marca BMW, valoarea bunurilor ridicandu-se la un million de euro, relateaza Puterea.

"Mituitorii au fost prinsi in flagrant de DNA", a declarat chestorul Fatuloiu, precizand ca acestia voiau sa rezolve niste dosare si i-au oferit "doua case, doua masini si 50 de mii de euro".

Jurnalul National: Un milion de euro, tentativa de mituire la conducerea Ministerului de Interne

Se pare ca Fatuloiu a facut o plangere cu privire la tentativa de mita in urma cu doua luni, flagrantul fiind organizat vineri.

In zona Pietei Victoriei, politistii au oprit, in trafic, doua masini, in care se aflau Catalin Chelu si Gabriel Constantinescu. La perchezitia autoturismelor, politistii au gasit suma de 50.000 de euro.

Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, apropiati ai omului de afaceri Catalin Chelu si asociati in firme alaturi de acesta, ar fi venit, vineri, impreuna cu Chelu pentru a-i oferi mita lui Fatuloiu. Dupa realizarea flagrantului, in fata sediului MAI, Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu au fost condusi de procurori la sediul DNA, precizeaza Jurnalul National.

Contactat telefonic de jurnalisti, secretarul de stat a confirmat suma de 50.000 de euro si cele doua masini oferite ca mita, insa a spus ca nu va da declaratii presei asupra acestui caz, deoarece se fac inca cercetari.

Gandul: Portretul lui Catalin Chelu, milionarul din Top 300 care a incercat sa mituiasca un secretar de stat

Catalin Chelu, omul de afaceri galatean care, se presupune, a incercat sa-l mituiasca pe secretarul de stat din Ministerul Administratiei Interne, este proprietarul a celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursa de Valori Bucuresti, dar si un personaj foarte controversat.

Potrivit "Topului celor mai bogati 300 de romani" din 2009, Catalin Chelu (44 ani) are o avere estimata la 50 milioane de euro. Omul de afaceri detine actiuni, direct sau indirect, la 48 de societati comerciale, explica Gandul.

Catalin Chelu a fost prezentat in presa ca fiind un apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si ca ar fi fost folosit de acesta ca interpus in diferite achizitii.

Presa l-a acuzat, in trecut, ca ca a devalizat "Rotes SA" si ca a vandut ilegal Sectia de Confectii Metalice Teis, in timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat.

Adevarul: Flagrant la momentul oportun

Omul de afaceri l-ar fi mituit pe secretarul de stat in momentul in care pozitia lui Dan Fatuloiu in Ministerul de Interne era serios clatinata dupa scandalul de la Neamt.

Surprinzator pentru o ancheta de o asa anvergura, procurorii DNA au preferat sa-i opreasca pe oamenii de afaceri in parcarea din fata institutiei si nu au realizat flagrantul chiar in biroul lui Fatuloiu, unde mituitorii ar fi incercat sa lase 50.000 de euro, dar secretarul de stat i-ar fi refuzat, puncteaza Adevarul.

Tentativa televizata de mituire a secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu vine la doar cateva zile dupa scandalul Mararu-Soric, care i-a "sifonat" serios imaginea chestorului. Interlopul Gheorghe Mararu a fost impuscat mortal intr-un bar din Piatra Neamt, moment in care a iesit la iveala prietenia acestuia cu Aurel Soric, seful IJP Neamt. O tovarasie bine cunoscuta la nivel local - foarte probabil stiuta si de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul de Interne - dar trecuta cu vederea de catre generalii de la Bucuresti.

Evenimentul Zilei: Aflat in vizorul lui Igas, Fatuloiu "se spala" cu mita refuzata

Coincidenta - asa cum a fost calificata succesiunea de evenimente de catre anchetatori (care au precizat ca Fatuloiu a sesizat DNA ca va fi mituit cu mai putin de o luna in urma) - face ca secretarul de stat sa-si spele imaginea in fata ministrului Traian Igas, intr-un moment in care al doilea om din Interne iesise destul de "sifonat" din scandalul declansat de rafuiala sangeroasa dintre interlopii din Piatra-Neamt.

Potrivit unor surse din serviciile secrete, citate de Evenmentul Zilei, ministrul Igas a cerut declansarea unor verificari dupa ce a primit o informare potrivit careia Dan Fatuloiu ar fi cumatrul lui Aurelian Soric. Iar secretarul de stat ar fi admis, vineri, in fata colegilor sai ca l-ar fi nasit pe nasul de cununie al lui Soric, au adaugat sursele citate.

Informatiile legate de aceasta "cumetrie" nu au fost confirmate si nici infirmate de oficialii MAI. La randul lui, Fatuloiu a negat categoric aceasta informatie. Daca va fi confirmata insa de ancheta interna, "informarea" ar zdruncina serios credibilitatea cercetarii disciplinare a comisarului-sef Soric. Asta, in conditiile in care, si seful Corpului de Control al MAI, chestorul Aurel Vladulescu (cel care conduce verificarile la Neamt), este finul secretarului de stat.

Pana la finalizarea anchetelor interne, Dan Fatuloiu a reusit insa sa distraga atentia de la scandalul din varful politiei, refuzand presupusa mita care ar fi fost oferita de omul de afaceri galatean Catalin Chelu (unul dintre milionarii din Top 300 Capital, cu o avere estimata la 50 de milioane de euro, al carui nume a fost legat de Sorin Ovidiu Vintu) si de doi apropiati ai acestuia, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu.

D.R.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#dan valentin fatuloiu mita, #fatuloiu mita chelu, #flagrant fatuloiu, #crima piatra neamt politisti , #politie