Radu Gavris, seful de la Omoruri, nu va fi anchetat de Politie, desi Carmen Dan l-a vrut demis

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 13:17
4953 citiri
Radu Gavris, seful de la Omoruri, nu va fi anchetat de Politie, desi Carmen Dan l-a vrut demis
Foto: Facebook/ Marian Godina

Seful Serviciului Omoruri, Radu Gavris, caruia ministrul de Interne i-a cerut de curand "sa faca un pas inapoi", nu este anchetat.

Informatia a fost oferita vineri de noul sef al Politiei Romane, Catalin Ionita.

"Sunt prevazute foarte clar in codul deontologic, in lege, exact si foarte precis cazurile in care politistii trebuie anchetati. In mod evident, niciun alt politist, fie el Radu Gavris sau orice alt nume, nu poate sa se circumscrie decat acestor texte mentionate", a declarat Catalin Ionita, intrebat cum vede afirmatia ministrului de Interne referitoare la Radu Gavris.

Intrebat apoi daca Gavris este anchetat, seful Politiei Romane a raspuns negativ.

De asemenea, intrebat daca sefii din Politie ar trebui sa se teama ca vor fi schimbati, Catalin Ionita a spus ca nu vrea sa faca astfel de comentarii, insa fiecare sef va fi apreciat dupa performanta pe care a atins-o.

"Pot spune doar ca trebuie sa facem toti masura performantei si in functie de acest criteriu fiecare sef va fi apreciat. Nu este un avertisment, este o normalitate, o stare care trebuie sa ne caracterizeze pe fiecare dintre noi", a mai spus Ionita.

Seful Serviciului Omoruri al Politiei Romane, Radu Gavris, a vorbit la sfarsitul anului trecut, intr-un interviu televizat, despre efectele pe care le vor avea modificarile aduse Codurilor Penale.

"Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de proba ar duce inapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. In anii 90, la inceputul anilor 2000, orice fapta din spatiul public risca sa ramana cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infractiune grava cu care ne ocupam si pentru care pot sa vorbesc poate sa ramana in continuare in libertate si sa comita aceste fapte", a spus comisarul Radu Gavris.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus ca acestea reprezinta doar o parere personala a politistului si nu pozitia institutiei. Ministrul considera ca politistii ar trebui sa stea departe de sfera politica si sa aiba anumite retineri impuse de functia pe care o au.

"Faptul ca un sef din Politia Romana a iesit si si-a expus o parere personala in baza unui mandat pe care eu nu l-am acordat nu consider ca poate fi confundata cu o pozitie institutionala. Cu atat mai mult cu cat Ministerul Afacerilor Interne nu are competenta de a legifera", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#radu gavris sef omoruri politie, #ancheta sef serviciu omoruri , #politie