Romania, la mijlocul clasamentului UE in privinta sigurantei rutiere

Marti, 17 Mai 2011, ora 23:20
1729 citiri
Romania, la mijlocul clasamentului UE in privinta sigurantei rutiere

Romania a parasit penultimul loc in ceea ce inseamna siguranta rutiera si se situeaza undeva aproape de mijlocul clasamentului intre statele Uniunii Europene, a declarat, marti, seful Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), comisar sef Lucian Dinita.

Dinita a spus, intr-o conferinta de presa, ca evolutia dinamicii accidentelor rutiere grave in Romania demonstreaza eficienta lucratorilor existenti in momentul de fata ca politisti rutieri.

Seful Directiei Rutiere din IGPR a amintit ca "2008 a insemnat o avertizare din partea UE pentru faptul ca Romania avea o siguranta rutiera precara" si a subliniat ca in 2009 si 2010 au fost inregistrate scaderi substantiale in ceea ce priveste numarul de accidente si mai ales al persoanelor decedate in accidente rutiere.

Lucian Dinita a precizat ca numarul persoanelor decedate in 2010 in accidente rutiere este aproximativ la fel ca in 2002, "in conditiile in care parcul auto a crescut exponential".

"Putem sa spunem ca suntem in masura sa asiguram o siguranta rutiera in Romania", a sustinut comisarul sef, adaugand ca "exista si o apreciere la nivelul UE cu privire la eforturile pe care Romania le-a facut si rezultatele obtinute".

Seful Directiei Rutiere a mai spus ca, de la inceputul anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, exista o reducere cu circa 5% a numarului de evenimente rutiere, cu circa 11% a numarului persoanelor decedate si cu 5% a numarului ranitilor grav in accidente rutiere. Fata de primele patru luni si jumatate din 2010, in acest an, numarul persoanelor decedate in accidente rutiere a scazut de la 586 la 476.

In alta ordine de idei, Lucian Dinita a reiterat ca Politia Rutiera nu are un plan de amenzi, ca nu mai exista controlul de rutina si a amintit ca in prezent are loc o reinstruire a efectivelor de politie rutiera sub aspectul tinutei, atitudinii si comportamentului in timpul indeplinirii atributiilor de serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#siguranta rutiera, #Lucian Dinita, #clasament UE , #politie
Comentarii