Salvamontista batuta intr-un bar din Straja - dosar penal pe numele agresorului

Duminica, 07 Februarie 2016, ora 11:39
5799 citiri
Salvamontista batuta intr-un bar din Straja - dosar penal pe numele agresorului
Foto: Arhiva Ziare.com

O tanara de 21 de ani, salvamontista in Straja, a fost batuta intr-un bar din statiunea montana de un barbat de 33 de ani, in timp ce se afla la o petrecere.

Politia a deschis pe numele agresorului un dosar penal pentru infractiunile de lovire sau alte violente si amenintare, a informat duminica Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara.

In paralel, Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Hunedoara s-a autosesizat si a declansat o alta ancheta impotriva unui subofiter din cadrul institutiei care se afla, in timpul liber, la aceeasi masa cu cel care a lovit-o pe fata si nu a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului.

Incidentul a avut loc in noaptea de vineri spre sambata si a fost filmat de camerele de supraveghere ale barului.

La locul incidentului a intervenit un echipaj al jandarmilor montani din statiunea Straja, care l-au incatusat pe agresor si l-au predat Politiei, acesta fiind amendat cu 1.000 de lei pentru provocare si participare la scandal intr-un local public.

Tanara a fost transportata la spital, in stare de inconstienta, de un echipaj SMURD, iar duminica a revenit acasa. "Fata este acasa, a iesit din spital. Este stabila. A avut un hematom cranian si rani pe spate", a declarat seful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga. Potrivit acestuia, tanara ar fi iesit in local cu o prietena, invitate la o zi de nastere.

Politia a declansat o ancheta in acest caz, agresorul tinerei fiind cercetat penal pentru lovire, alte violente si amenintare. "Politistii continua cercetarile in vederea clarificarii tuturor circumstantelor faptei, in cursul acestei dimineti (duminica - n.red.) suspectul fiind condus la sediul Politiei pentru audieri si luarea luarii masurilor legale", se mentioneaza intr-un comunicat al IPJ Hunedoara.

La randul sau, Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a informat ca in urma acestui eveniment a dispus verificari in cazul subofiterului de jandarmi care se afla in local la momentul agresiunii.

"Totodata, in cursul zilei de 6 februarie 2016, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara s-a autosesizat si a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificarilor cu privire la comportamentul unui subofiter din cadrul unitatii, aflat in club, in timpul liber, in momentul comiterii agresiunii.

In acest caz, in functie de rezultatele verificarilor, urmeaza sa fie dispuse masurile legale fata de subofiterul care nu a avut un comportament corespunzator calitatii de jandarm", se precizeaza intr-un comunicat al IJJ Hunedoara.

Purtatorul de cuvant al IJJ Hunedoara, maiorul Nicolae Raducu, a declarat ca din primele cercetari jandarmul nu este prieten cu agresorul fetei. De asemenea, jandarmul i-a acordat primul ajutor medical victimei, iar la sosirea echipei de jandarmi montani a participat la prinderea si incatusarea agresorului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#salvamontista batuta bar Straja, #salvamontista agresata bar Straja , #politie