Scandal la Sinaia: Politia pune bete in roate celui mai important eveniment din statiune ca sa nu blocheze traficul pe DN1

Joi, 25 August 2016, ora 08:45
6296 citiri
Scandal la Sinaia: Politia pune bete in roate celui mai important eveniment din statiune ca sa nu blocheze traficul pe DN1
Foto: Facebook/Primaria Sinaia

Autoritatile publice din Sinaia acuza IPJ Prahova ca "blocheaza" desfasurarea celui mai important eveniment public din statiune, respectiv festivalul "Sinaia Forever".

IPJ Prahova a transmis Primariei Sinaia o adresa, prin care arata ca nu e de acord cu inchiderea bulevardului din centrul statiunii, inchis in ultimii ani la evenimentele de acest gen.

Intr-un comunicat dat publicitatii miercuri seara, autoritatile locale din Sinaia semnaleaza "o situatie fara precedent", respectiv faptul ca "Politia Prahova blocheaza organizarea festivalului Sinaia Forever".

"Astazi, 24.08.2016, cu o saptamana inaintea deschiderii acestui eveniment, ne confruntam cu o situatie inexplicabila. Avizul negativ de blocare a traficului auto in zona centrala, mai exact pentru Bulevardul Carol I. Avizul negativ a fost emis cu doar cateva zile inaintea evenimentului, de catre Inspectoratul Judetean de Politie Prahova. Motivul invocat este prioritatea masinilor, nu a pietonilor", precizeaza comunicatul Primariei Sinaia.

In adresa IPJ Prahova catre Primaria Sinaia se arata ca "traseul rutei ocolitoare pentru devierea traficului rutier de pe artera centrala, respectiv Bulevardul Carol I, pe care il propuneti apreciem ca nu reprezina o varianta viabila, capabila sa preia numarul de autovehicule ce se deplaseaza in aceasta zona, fapt ce ar putea conduce la ambuteiaje sau blocaje ale traficului rutier, sens in care nu avizam favorabil aceasta solutie".

Totodata, adresa semnata de catre conducerea Politiei Prahova si de cea a Politiei Rutiere Prahova mentioneaza ca "pentru buna desfasurare a traficului rutier pe raza statiunii Sinaia, respectiv axul central, in perioada expusa, propunem identificarea de parcaje sau spatii (trotuare) cu impact minimal asupra fluentei traficului rutier, situate in afara partii carosabile, care sa nu afecteze circulatia autovehiculelor".

Pe de alta parte, autoritatile locale din Sinaia arata ca, in anii trecuti, in perioada festivalului, bulevardul din centrul statiunii a fost inchis si ca Sinaia este singura dintre statiunile de pe Valea Prahovei care are o centura ocolitoare si sustin ca atitudinea Politiei reprezinta un "abuz".

"Nu vrem sa discutam mai mult despre impactul pozitiv asupra turismului, despre implicarea micilor sau marilor antreprenori sau despre accesibilizarea culturii intr-un oras care se straduieste sa devina statiune turistica de interes european, in conditiile in care statutul sau actual este mai degraba de localitate de tranzit pe DN1.

Sinaia este o statiune turistica, cu o istorie pe masura, iar intruziunea Politiei Judetene in aspectele sociale si culturale ale orasului, fara a oferi argumente viabile, reprezinta un abuz asupra locuitorilor si turistilor din aceasta zona", sustine administratorul public al statiunii, Marian Panait.

La editia din anul 2015 a festivalului Sinaia Forever au participat 50.000 de turisti si localnici.

"Consideram raspunsul organului de politie o lipsa de asumare a gestionarii traficului rutier si pietonal (...) si folosirea discriminatorie a legii in defavoarea Orasului Sinaia si a locuitorilor sai.

Totodata, subliniem riscul major pe care il atrage o posibila desfasurare in comun a traficului pietonal si rutier pe durata festivalului, fapt pe care Politia Sinaia si IJP Prahova il desconsidera total, Primaria Sinaia neputand gestiona in aceasta situatie traficul pietonal pe zona centrala.

Programul evenimentului si activitatile au atras deja suprasolicitarea unitatilor decazare din Sinaia si Busteni, insumand 12.000 de locuri de cazare", mentioneaza comunicatul Primariei Sinaia.

Festivalul Sinaia Forever este cel mai important eveniment cultural organizat in statiune, care aduna in fiecare an zeci de mii de turisti.

La eveniment se organizeaza parade, concerte, ateliere, expozitii, targuri cu produse traditionale, defilari, iar toate acestea au loc pe bulevardul din centrul statiunii si in parcul din oras.

In anii anteriori, Bulevardul Carol I a fost inchis pe perioada festivalului, iar traficul rutier s-a desfasurat pe strazile adiacente, iar autovehiculele aflate in tranzit au fost dirijate pe DN 1, adica pe centura orasului.

Toate acestea in contextul in care - fie vara, fie iarna - nu exista weekend ca Valea Prahovei sa nu se aglomereze de masini.

Iata cateva exemple doar din ultima luna:

Te intorci de la munte? E aglomeratie pe Valea Prahovei - iata rutele ocolitoare

Se circula cu viteza melcului pe Valea Prahovei: Blocaje la Comarnic si Busteni

Aglomeratie mare pe Valea Prahovei: Coloane pe DN1 pe ambele sensuri

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Festivalul Sinaia Forever blocat politie, #politie trafic DN1 Sinaia , #politie