Seful DIICOT Alba, la DNA: Comisarul Berbeceanu l-a acuzat ca i-a "fabricat" dosarul

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 14:36
2621 citiri
Seful DIICOT Alba, la DNA: Comisarul Berbeceanu l-a acuzat ca i-a "fabricat" dosarul

Seful DIICOT Alba Ioan Muresan a fost audiat miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce fostul sef al BCCO Alba Traian Berbeceanu l-a acuzat ca i-a "fabricat" dosarul.

Ioan Muresan, seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Alba, a ajuns la sediul DNA in jurul orei 10.00 si a plecat la ora 12.30, nedorind sa faca niciun fel de declaratii.

Potrivit unor surse din DNA, acesta a fost audiat intr-un dosar ce vizeaza modul in care a fost constituit dosarul in care fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Barbeceanu, este cercetat pentru sprijinirea unei grupari infractionale.

Dosarul lui Berbeceanu a fost preluat de structura centrala a DIICOT, de la DIICOT Alba.

Intoarcerea lui Berbeceanu: "Comisarului Cattani", asteptat mai ceva ca un star (Video)

Traian Berbeceanu a stat in arest din 24 octombrie pana in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca a sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. In acelasi dosar sunt cercetati sotii Titus Biriescu si Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, arestati de asemenea pe 24 octombrie 2013.

Potrivit procurorilor, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu au "sponsorizat" BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia si Inspectoratul Scolar Hunedoara, unde lucreaza sotia comisarului.

Traian Berbeceanu se intoarce la munca: Unde va lucra "comisarul Cattani"

Procurorii aratau ca Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii gruparii, dandu-le informatii despre investigatiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii acestei grupari.

Berbeceanu i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.

In prezent, Traian Berbeceanu lucreaza pe o functie de executie in cadrul Departamentului de Logistica al Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#comisar Berbeceanu audieri dosar, #sef DIICOT Alba audiat, #Traian Berbeceanu dosar fabricat , #politie