Seful IGPR: 1.300 de politisti ar trebui disponibilizati

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 23:36
2275 citiri
Seful IGPR: 1.300 de politisti ar trebui disponibilizati
Foto: Arhiva

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestor Liviu Popa, a declarat, vineri, la Constanta, ca in urma masurilor de reorganizare, circa 1.300 de politisti ar trebui sa fie disponibilizati in urmatoarele luni.

"Noi trebuie sa ne incadram intr-un numar de indicatori in plata. (...) Este o diferenta de circa 1.300 de politisti care ar trebui sa fie disponibilizati. Eu cred ca 1.300 din aproximativ 53.000 cat sunt astazi nu este un procent in masura a afecta capacitatea operativa si operationala a politiei", a afirmat, intr-o conferinta de presa, seful Politiei Romane.

El a mentionat ca este important ca din politie sa plece oamenii care nu sunt compatibili cu activitatea respectiva.

"Si, daca noi reusim ca pe acesti oameni problema sa-i indepartam din sistem cu aceasta ocazie, eu cred ca vom iesi mai puternici din aceasta reorganizare. (...) Este important ca cei buni sa ramana", a spus chestorul Liviu Popa.

Potrivit sefului Politiei Romane, disponibilizarile se vor face in urma verificarii, prin examen, a salariatilor din cadrul serviciilor unde trebuie sa se reduca numarul angajatilor, acestia fiind supusi unei probe scrise si unui interviu.

Comandantul interimar al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, comisar-sef Adrian Rapotan, a precizat ca dintre cei 1.427 de salariati ai IPJ, 35 ar urma sa ramana fara locurile de munca.

Referitor la o eventuala reorganizare administrativ - teritoriala a tarii, chestorul Popa a afirmat ca ea "va cuprinde intr-un fel si o reorganizare a politiei".

"Eu vad reorganizarea politiei ca pe o organizare bine fundamentata, care sa se faca macar in doi ani de zile, pentru ca in prima etapa, chiar daca se reorganizeaza administrativ Romania, politia nu va fi afectata. Pentru ca noi ne reorganizam dupa instantele de judecata. Politia judiciara din Politia Romana trebuie sa tina seama de instantele de judecata. Noi nu ne putem rupe de ei. (...) Referitor la partea de ordine publica si circulatie... eu, personal, cred ca trebuie sa treaca la administratia locala", a declarat Liviu Popa.

Seful IGPR, chestor Liviu Popa, a participat, vineri, la Constanta, la o intalnire cu primarii comunelor din judet pentru a le prezenta si a discuta cu ei despre noul concept de reorganizare a politiei in mediul rural.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#disponibilizari politie, #reorganizare ministerul Internelor , #politie