Seful Politiei, despre dosarul Iulia Ionescu: Iata filmul in cazul elevei fugita de acasa la manastire

Joi, 20 Februarie 2014, ora 19:56
7207 citiri
Seful Politiei, despre dosarul Iulia Ionescu: Iata filmul in cazul elevei fugita de acasa la manastire

Seful Politiei Romane, Petre Toba, a reconstituit, joi, intr-o conferinta de presa, traseul Iuliei Ionescu, eleva olimpica fugita din Bucuresti la o manastire de calugari din nordul Moldovei.

"Este vorba de o plecare voluntara a minorei. Am refacut intreg traseul si o sa va prezint acest parcurs. As vrea sa sublieniez rolul determinant in reusita gasirii fetitei pe care l-a avut mass-media, prin mediatizarea informatiilor transmise de catre Politia Romana. (...)

Pe data de 12 februarie, in jurul orei 9:00, minora s-a despartit de mama, la statia de metrou Eroilor, in jurul orei 13:00, si-a vandut obiectele personale, cu banii obtinuti si-a cumparat o fusta gri, un fular, o caciula si o bluza, s-a imbracat cu ele, dupa care a bagat hainele de pe ea in rucsac si s-a deplasat la o autogara din Bucuresti, unde a cumparat un bilet spre Bacau", a inceput seful IGPR declaratie.

Eleva olimpica s-a intors din nou la manastire

Potrivit lui Petre Toba, mama fetitei a reclamant disparitia ei la politie in jurul orei 18:30, spunand ca din jurul orei 12:00 nu mai poate lua legatura cu fata ei.

In acest timp, in jurul orei 19:00 Iulia a plecat spre Bacau, in jurul orei 00:30 a ajuns la destinatie, a ramas in autogara pana la 4:30 dimineata, in data de 13 februarie. Ulterior, in dimineata aceleiasi zile, ea a mers cu taxiul la alta autogara din Bacau, de unde a cumparat un bilet spre Campulung Moldovenesc, localitate catre care a pornit in jurul orei 9:30 dimineata.

Noi detalii despre eleva din Capitala disparuta - un calugar i-ar fi luat biletul de tren

Sederea la manastire

Eleva a ajuns la Campulung in jurul orei 12:30, iar de acolo a plecat spre manastirea Sihastria Raraului. Potrivit chestorului Petre Toba, tanara adolescenta a parcurs o bucata din drumul spre manastire pe jos, iar o alta bucata cu o masina.

"In jurul orei 17:30, a fost ajunsa din urma de o masina in care se aflau doi calugari", a spus Petre Toba, reiterand faptul ca acest lucru se petrecea pe 13 februarie.

Eleva disparuta din Capitala le-a spus politistilor ca a stat la o manastire din Suceava

In seara zilei de 13 februarie, fata a fost cazata la manastirea de calugari, acolo unde a stat singura intr-o camera pana pe data de 15 februarie.

"In tot acest timp, ea a participat la activitati bisericesti", a precizat seful Politiei Romane, adaugand ca pe 14 februarie, cand politia a obtinut mai multe date si imagini cu tanara, Patriarhia a trimis "o circulara" catre bisericile si manastirile din tara.

"Sambata, pe 15 februarie, dimineata, in urma verificarilor repetate facute de politie si in urma circularelor de la Patriarhie, fetita a fost, in jurul pranzului, condusa de doi calugari catre gara din Suceava.

Cand a intrat minora in custodia politiei

Acolo, a fost urcata in tren de catre cei doi calugari. La plecare, fetita era imbracata cu hainele pe care si le-a cumparat de la Bucuresti", a mai spus Petre Toba, adaugand ca fata s-a schimbat de haine, din nou, in tren, imbracand piesele vestimentare cu care mama ei o lasase la scoala. In jurul orei 17:00, minora a intrat in custodia Politiei.

Ipoteza socanta in cazul elevei disparute: "Se depun eforturi ca totul sa fie musamalizat"

Iulia Ionescu, o eleva din Bucuresti, a fost data disparuta in data de 12 februarie. Fotografiile cu ea au aparut in toata presa, la cererea familiei, iar vicepremierul Gabriel Oprea a cerut constituirea unei celule de criza pentru gasirea tinerei.

La randul sau, Patriarhia Romana a transmis informatii si imagini cu minora disparuta catre lacasele de cult din teritoriu, ceea ce a dus la identificarea ei de catre staretul manastirii unde ea era cazata. Staretul a fost cel care a luat decizia trimiterii fetei inapoi la Bucuresti.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#disparitie eleva olimpica Bucuresti, #eleva Iulia Ionescu manastire, #eleva Bucuresti fugit manastire, #eleva disparuta gasita manastire , #politie
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza inca-sunt-om
inca-sunt-om
rank 5
Ea a demonstrat,ca a facut ce-a vrut cu toata politia pe urmele ei.