Seful Politiei, despre dosarul lui Nastase: Spitalul Floreasca, cooperant doar dupa insistente

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 14:19
2201 citiri
Seful Politiei, despre dosarul lui Nastase: Spitalul Floreasca, cooperant doar dupa insistente
Foto: Arhiva

Seful Politiei Romane a fost audiat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu este acuzat de favorizarea infractorului Adrian Nastase.

Acesta a spus ca Spitalul Floreasca, acolo unde a fost internat fostul premier dupa ce a incercat sa se sinucida, a fost cooperant doar la insistentele agentilor de politie. Oficialul a insistat ca toti politistii implicati si-au facut datoria.

Petre Toba a declarat ca, din data de 20 iunie pana in 26 iunie, efectivele de politie au incercat sa respecte procedura, dar activitatea a depins de starea medicala a lui Adrian Nastase.

"Au fost multe demersuri (efectuate de politie - n.red.) in cauza situatiei medicale incerte. Au fost situatii cand politistii au trebuit sa revina cu solicitari adresate catre spitalul Floreasca pentru a obtine documente. Din 20 iunie pana in 26 iunie 2012, cand procedura a fost finalizata, toata aceasta activitate a depins de starea medicala a persoanei in cauza.

Nu ma pronunta in privinta sanatatii pacientului. Am primit informatii medicale pe parcurs. Ni s-a spus ca starea medicala a pacientului e intr-o dinamica pe care ne-o pot comunica doar medicii care asigura ingrijirea", a declarat seful Politiei.

Fostul sef al Politiei Capitalei: Nu stiam ca Bradisteanu s-ar fi opus mutarii lui Nastase in penitenciar

Mai mult, Petre Toba a marturisit ca a avut o convorbire prin telefon cu Ioan Rus, ministru de Interne la acea vreme, pe care l-a informat "ca urmeaza sa fie pus in executare mandatul". Seful Politiei a insistat ca aceasta convorbire a avut loc din cauza facturii persoanei care urma sa mearga la inchisoare cat si a impactului mediatic pe care l-ar fi avut aceasta retinere.

In seara de 20 iunie 2012, doi politisti si o ambulanta s-au deplasat catre casa lui Adrian Nastase pentru a-l transporta la penitenciar. Fostul premier aflase in aceeasi zi sentinta de doi ani de inchisoare cu executare din dosarul Trofeul Calitatii.

La resedinta sa, fostul premier a incercat sa-si traga un glont in cap. Un politist l-a blocat, dar glontul l-a ranit pe Nastase in zona venei jugulare, el fiind transportat apoi la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Joi, 21 iunie, Nastase a fost operat. Medicul Serban Bradisteanu, cel care s-a ocupat de cazul lui Adrian Nastase este acum urmarit penal pentru ca ar fi amanat nejustificat externarea lui Adrian Nastase din Spitalul Floreasca si continuarea tratamentului acestuia in penitenciar.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Politie Petre Toba caz Nastase Bradisteanu, #sef Politie audiat dosar Bradisteanu, #dosar favorizarea infractorului , #politie