Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Soferul masinii cu numere antiPSD vrea sa-si recupereze permisul pana pe 11 august, cand pleaca in Suedia. Avocata: Facem cerere la procurori

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 31 Iulie 2018, ora 16:21
17764 citiri
Soferul masinii cu numere antiPSD vrea sa-si recupereze permisul pana pe 11 august, cand pleaca in Suedia. Avocata: Facem cerere la procurori
Foto: Hepta.ro

Razvan Stefanescu, posesorul masinii cu numar anti-PSD, a declarat, marti, ca incearca sa recupereze permisul de conducere pana pe data de 11 august, cand pleaca din Romania.

Razvan Stefanescu sustine ca este sofer profesionist in Suedia, avand toate categoriile auto, si nu mai poate sa munceasca daca nu isi recupereaza permisul.

"Sunt sofer profesionist, am toate categoriile. Pe 11 august trebuie sa plec din tara. Nu stiu ce voi face. Eu sper sa recuperez permisul. Politistii m-au anuntat ca mi-au suspendat permisul pe perioada cercetarilor. Eu nu am cetatenia suedeza, sunt doar rezident. Permisul era romanesc", a afirmat Razvan Stefanescu, citat de Agerpres.

Cerere la procurori

Ioana Mates, avocata soferului, a precizat ca va solicita Pachetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 ca lui Razvan Stefanescu sa-i fie restituit permisul, cel putin temporar, pentru a putea pleca din tara.

Avocata a afirmat ca s-a inteles gresit ca Razvan Stefanescu va depune o plangere penala impotriva politistilor, insa este posibil sa fie inaintata o sesizare cu privire la comportamentul agentilor.

Numere inactive?

Soferul masinii cu numere antiPSD inmatriculata in Suedia, Razvan Stefanescu, a declarat la iesirea din sediul Politiei ca vrea sa faca plangere penala in cazul copilului sau, in varsta de 8 ani. Atunci cand a fost ridicat de politisti, in trafic, cu el era si fiul sau, care a participat la audierea sa.

"Doamna politista m-a intrebat daca vreau sa duc copilul undeva. Am spus ca nu am unde sa-l las, i-am spus ca vreau sa-l duc undeva si ma intorceam. Trebuia sa ma duc la cineva de incredere sa stea cu el. Ieri, el era traumatizat. Copilul ma tot intreba: daca este totul bine, de ce vor sa-mi faca dosar penal?. Copilul stie de numerele de inmatriculare, dar el foloseste termenul Gura PSD. Pentru copil voi face o plangere penala. Nu am omorat pe nimeni, ma puteau lasa o ora sa-l las undeva. Voi face o plangere penala", a declarat Razvan Stefanescu marti dimineata.

Barbatul a spus ca nu a primit prea multe explicatii pentru retinerea numarului de inmatriculare: "Mi-au spus ca sunt numere inactive".

"Daca cei din Suedia au spus ca placutele nu sunt ok, nu voi continua. Vreau sa-mi recuperez permisul, placutele pot sa le opreasca ei. Nu-mi pare rau ca am folosit aceste placute, eu nu am facut nimic ilegal. Eu am considerat ca sunt ok, dupa ce am consultat DEX-ul. Asa au spus si cei din Suedia, cei din Romania au reconsiderat asta dupa trei saptamani", a adaugat Razvan Stefanescu.

Ce declara la intrare

Razvan Stefanescu a spus la intrarea in sediul Politiei Rutiere ca ar fi schimbat placutele de inmatriculare daca politistii care l-au oprit anterior ar fi dispus acest lucru, intrucat are la el si numerele oficiale ale masinii.

Soferul a declarat presei ca doreste sa-si clarifice situatia, prioritatea fiind recuperarea permisului de conducere. "Sper sa se rezolve. Sunt sofer, e meseria mea", a spus Razvan Stefanescu.

Sesizare in cazul copilului

Avocata lui Razvan Stefanescu a declarat pentru Ziare.com ca vrea sa faca o sesizare privind modul in care politistii s-au comportat in cazul copilului clientului sau.

"Copilul are 8 ani. Atunci cand tatal sau a fost ridicat din trafic, era in masina. El a fost dus in masina de politie, pe bancheta din spate. Clientul meu le-a spus sa-l lase sa duca copilul acasa si sa revina la sectie, dar politistii au refuzat", a declarat avocata.

Potrivit aparatoarei lui Razvan Stefanescu, copilul ar fi fost tinut timp de trei ore in camera in care acesta a fost audiat.

"Clientul meu nu are cunostinta de temeiul legal al retinerii permisului, daca este vorba de contraventie sau de un dosar penal", a declarat avocatul.

Ar fi schimbat placutele

Razvan Stefanescu a mai precizat astazi ca ar fi schimbat placutele de inmatriculare de la intrarea in tara, daca politistii care l-au oprit pana acum in trafic i-ar fi atras atentia ca folosirea lor este ilegala si daca ar fi dispus schimbarea lor.

"Daca le-as fi schimbat de capul meu, as fi facut o ilegalitate", a mai spus Razvan Stefanescu, care a precizat ca are asupra sa si numerele de inmatriculare oficiale ale autoturismului.

Ridicat din trafic

Brigada Rutiera a Capitalei a retinut, luni, numerele de inmatriculare cu mesaj antiPSD, dupa ce au oprit in trafic autoturismul inmatriculat in Suedia. De asemenea, a fost retinut pemisul de conducere al soferului, acesta declarand ca a inmatriculat masina in luna aprilie si ca se afla in concediu in Romania, fiind in drum spre litoral.

Politia Rutiera a deschis dosar penal in acest caz si sustine ca masina cu numarul de inmatriculare "M..EPSD" nu are drept de circulatie in Romania, invocand o informare transmisa de Biroul Interpol Stockholm, in timp ce Ambasada Suediei la Bucuresti a precizat ca autoturismul are drept de circulatie in Uniunea Europeana, dar ca posesorul trebuie sa detina documentele oficiale pentru ambele seturi de numere - personalizate si oficiale.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Agentiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat ca placutele personalizate ii vor fi retrase soferului roman.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Razvan Stefanescu avocat, #Razvan Stefanescu politia rutiera, #Razvan Stefanescu placute, #muie PSD, #Razvan Stefanescu muie psd, #Razvan Stefanescu Audi , #politie