Statutul Politistului: Avansari mai lente si cursuri de management obligatorii

Joi, 18 August 2011, ora 20:40
2498 citiri
Statutul Politistului: Avansari mai lente si cursuri de management obligatorii
Foto: emm.ro

Inginerii nu vor mai fi angajati in Politie, transferurile intre structurile subordonate MAI vor fi interzise, iar perioada de inaintare in grad va creste, astfel incat sa nu mai apara generali la 40 de ani, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Traian Igas.

Igas a prezentat cateva dintre prevederile noului Statut al Politistului, act aflat in stadiu de proiect ce va fi supus dezbaterii publice in curand si pe care ministrul spera sa-l vada pe masa legislativului cel tarziu la inceputul anului viitor.

Astfel, Igas a precizat ca noul statul prevede ca ofiteri in MAI sa ajunga doar cei care au absolvit scoli superioare militare, iar transferul personalului de la o structura a ministerului la alta sa fie interzis. Mai mult, politistii nu vor mai avansa in grad la fel de repede ca pana acum, ci perioada de trecere de la un grad la altul va fi marita, "astfel incat sa nu mai avem generali la 40 de ani", a spus Igas.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a declarat ca noul act va proteja mai mult politistul. "Noul Statut al Politistului asigura specializarea politistului, stabilitate pe functie si nu in ultimul rand protectie", a spus Liviu Popa, care a precizat ca proiectul prevede mai multe situatii in care politistul va putea folosi forta.

"Incurajez politistul care foloseste arma in conditiile legii", a declarat seful Politiei Romane.

In ceea ce priveste interzicerea transferurilor de la o unitate la alta a Ministerului de Interne, Popa a afirmat: "Nu cred in politistul care se pricepe la toate, ci cred in politistul care se specializeaza intr-un anumit domeniu, iar noul Statut al Politistului ofera politistilor posibilitatea de a-si contura cariera in specializarea pe care si-o aleg".

Curs de management obligatoriu pentru cei care vor sa ajunga sefi in MAI

Ministrul de Interne a mai explicat ca ofiterii care intentioneaza sa-si incununeze cariera cu o functie de conducere vor fi obligati sa promoveze examenul unui "curs de management strategic".

Igas a declarat ca 40 de ofiteri vor fi selectionati pentru a incepe acest curs in septembrie si a precizat ca nu este obligatoriu ca toti sa promoveze examenul final. Mai mult, cei 40 de ofiteri vor trebui sa prezinte un proiect privind strategia pentru segmentul pe care l-au ales. Igas crede ca acest curs va sta intre numirile politice si managementul sanatos de care ar trebui sa se bucure structurile Ministerului Administratiei si Internelor.

"Cu ajutorul acestui curs va fi formata baza cadrelor de conducere. Practic vom avea un corp de rezerva pentru inspectorii sefi, adjunctii acestora si pentru functiile superioare din Ministerul Administratiei si internelor", a declarat in cadrul conferintei seful Departamentului de Ordine Publica din cadrul ministerului, chestorul Ioan Dascalu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#avansari Minister Interne, #Statutul Politistului, #cursuri management sefi Politie , #politie