Traian Berbeceanu, primele declaratii dupa ce s-a decis ca dosarul i-a fost fabricat

Joi, 20 Martie 2014, ora 09:53
3969 citiri
Traian Berbeceanu, primele declaratii dupa ce s-a decis ca dosarul i-a fost fabricat
Foto: Arhiva

Fostul sef al BCCO Alba Traian Berbeceanu a declarat miercuri seara, la Deva, ca si-ar dori sa revina in structura de politie care l-a consacrat in cariera - Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, in prezent el desfasurandu-si activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara.

"Categoric da, este locul meu de munca, este echipa mea si doar acolo accept, in sinea mea, sa-mi continui cariera mea de politist", a spus el.

Berbeceanu este anchetat de procurorii DIICOT intr-un dosar in care este invinuit de favorizarea infractorului, insa procurorii DNA au anuntat miercuri ca il cerceteaza, la randul lor, pe procurorul-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, pentru abuz in serviciu in ceea ce priveste modul in care acesta a instrumentat ancheta referitoare la fostul sef al BCCO Alba.

Potrivit lui Berbeceanu, este nevoie de un ghid al carierei in meseria de politist, astfel incat in functiile de conducere din Politia Romana sa promoveze adevaratii profesionisti.

Seful DIICOT Alba, urmarit penal: A fabricat probe in dosarul comisarului Traian Berbeceanu

"Probabil ca opinia publica nu stie ca, de foarte multi ani, pentru ocuparea posturilor de conducere din Politia Romana nu s-au mai dat concursuri. Trebuie sa luptam impreuna pentru un ghid al carierei drept si corect si profesionistii adevarati sa promoveze in functiile de conducere", a afirmat fostul sef al BCCO Alba.

Berbeceanu a adaugat ca in Politia Romana lucreaza foarte multi profesionisti carora le-a adresat rugamintea de a-i calauzi in cariera pe colegii lor mai tineri, care ar putea fi "bulversati" de ancheta in care este el implicat, dar si procurorul-sef al DIICOT Alba, cel care i-a instrumentat dosarul.

"Situatia cumplita prin care am trecut eu a fost vazuta de colegi de-ai nostri tineri, veniti de pe bancile Academiei de Politie, de pe bancile scolilor de agenti de politie, fara experienta, care sunt bulversati si nu au inteles nimic din ceea ce s-a intamplat.

Aceasta situatie a fost menita sa-i descurajeze pe multi politisti operativi care sunt in linia intai, in strada si dau piept cu infractori deosebit de periculosi. Sunt descurajati si, cred eu, dezorientati. Este de datoria noastra, a celor cu experienta, sa le calauzim pasii in cariera de politist si sa spunem ceea ce avem de spus", a conchis fostul sef al BCCO Alba.

Procurorul-sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, procurorul Nicolae Cean si ofiterul de politie judiciara de la DIICOT Alba, Alin Muntean, sunt urmariti penal de catre procurorii DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu, cu referire la modul in care a fost instrumentat un dosar in care este anchetat fostul sef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Berbeceanu fabricare dovezi, #Traian Berbeceanu inchisoare , #politie