Un barbat a dat in judecata Politia, dupa ce a fost amendat ca nu purta centura de siguranta in parcare

Joi, 06 Iulie 2017, ora 20:27
7759 citiri
Un barbat a dat in judecata Politia, dupa ce a fost amendat ca nu purta centura de siguranta in parcare
Foto: Facebook / Politia Rutiera Bucuresti

Un barbat a dat in judecata Politia Judeteana Vaslui, dupa ce a fost amendat de catre un agent de la Biroul Rutier pe motiv ca nu purta centura de siguranta in parcarea Serviciului de Inmatriculari Auto, in momentul in care soferul masinii in care el era pasagar incerca sa parcheze. Reprezentantii Politiei sustin ca sanctiunea este legala, avand dovezi video.

Barbatul care s-a adresat instantei considera ca este victima unui abuz al agentilor de la Rutiera dupa ce a fost amendat cu 290 de lei.

In plangerea inaintata in instanta, vasluianul sustine ca procesul verbal nu este legal intocmit intrucat, conform Codului Rutier, parcarea nu este drum public, avand in vedere ca nu este "o cale de comunicatii special amenajata pentru traficul pietonal sau rutier".

"Drum public inseamna sa fie semnalizat corespunzator, sa aiba intrare si iesire, prin care sa se poata desfasura un trafic fluent. Daca acea parcare este drum public, ar insemna sa aiba si treceri de pietoni in interior pentru ca, altfel, toti cei care ies din scarile de bloc sau de la Serviciul de Inmatriculari Auto si sau Serviciul de Pasapoarte ar trebui amendati de aceiasi politisti pentru ca merg prin loc nepermis. De aceea, avand in vedere abuzul, voi cere in instanta ca agentul de la Politia Rutiera sa plateasca cota parte din cheltuielile de judecata", sustine barbatul.

Reprezentantii Politiei Judetene Vaslui afirma ca amenda este legala, iar acest aspect va fi dovedit in instanta cu probe video.

"Echipajul din cadrul Biroului Rutier Vaslui supraveghea traficul pe strada Traian, moment in care a observat un autoturism condus de o tanara care efectua virajul spre dreapta, in fata unei institutii publice. Politistii au vazut ca tanara nu purta centura de siguranta si vorbea la telefon, moment in care au pornit inregistrarea camerei video din autoturismul de serviciu. Totodata, au observat, aspect care a fost inregistrat, ca pasagerul din dreapta conducatoarei auto tragea de volanul autoturismului.

Atunci cand masina a ajuns in fata institutiei, tanara aflata la volan a fost legitimata, moment in care pasagerul din dreapta a avut un comportament neadecvat. Politistii au sanctionat-o pe conducatoarea auto cu patru puncte amenda, respectiv 580 de lei, pentru lipsa centurii de siguranta si utilizarea telefonului mobil in timpul condusului autovehiculului. De asemenea, pasagerul din dreapta sa a fost amendat cu 290 de lei pentru faptul ca nu purta centura de siguranta", a declarat, joi, responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Alina Tonica.

Parcarea in care politistii Biroului Rutier Vaslui au dat cele doua amenzi este cu o singura intrare si este folosita, atat de catre locatarii celor doua blocuri in fata carora se afla, precum si de catre soferii care merg la institutiile limitrofe acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#amendat centura parcare judecata politie , #politie