Vanatoare de interlopi, in mai multe judete: Politistii au efectuat zeci de descinderi

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 09:17
5313 citiri
Vanatoare de interlopi, in mai multe judete: Politistii au efectuat zeci de descinderi

O adevarata vanatoare de interlopi s-a declansat joi, dupa ce zeci de actiuni ale politiei au fost organizate in mai multe judete din tara si in municipiul Bucuresti. Procurorii DIICOT si politistii au cautat suspecti de trafic de doguri, trafic de persoane, contrabanda, inselaciune si alte infractiuni.

In Craiova, Bacau si Pitesti, peste 250 de politisti si jandarmi au participat la actiunile organizate. 53 de perchezitii domiciliare au fost efectuate, in vederea destructurarii unei grupari criminale care se ocupa cu contrabanda cu arme de foc si infractiuni bancare.

La sediul DIICOT Craiova au fost aduse 30 de persoane in vederea audierii.

Potrivit unui comunicat DIICOT remis Ziare.com, invinuitii ar fi facut parte din lumea interlopa craioveana, actionand de predilectie in zonele "Fata Luncii" si "Hanu Rosu".

Perchezitii in Craiova, Bacau si Pitesti - in vizor: contrabanda cu arme si fraude bancare

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind Nicolae Dirivan Dumitru, Parnica Viorel, Parnica Ion, zis "Wilifort", Miclescu Stazian zis "Stazica", Poenaru Altafin, Gheorghiev Chiril Olegov, cetatean bulgar, si Poenaru Gabi Alin zis "Patrian".

Suspectii ar fi introdus ilegal in tara, prin intermediul unor cetateni bulgari, arme de foc letale si munitia aferenta. Armele erau ulterior vandute unor persoane din lumea interlopa din Craiova, iar apoi erau folosite in conflictele stradale si reglarile de conturi dintre diferitele grupari criminale.

In plus, cei cercetati procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri si POS-uri in diverse tari din Uniunea Europeana, in special in Portugalia, in vederea copierii datelor de pe cardurile bancare. Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, detinere, fara drept, a unui dispozitiv, program informatic, parola, cod de acces sau data informatica.

Polititii cauta in Bucuresti membrii clanului Stoaca

Zece descinderi DIICOT au avut loc, joi dimineata, in Bucuresti, iar alte locuinte au fost perchezitionate in Lugoj, in judetul Timis.

Procurorii au efectuat 27 de perchezitii domiciliare, sase pe raza municipiului Bucuresti si 21 in Lugoj, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 30 de persoane, specializat in traficul de droguri de mare risc (heroina), informeaza un comunicat al DIICOT, remis Ziare.com.

Liderii grupului infractional organizat fac parte din clanul " Stoaca", actionand de predilectie in zona Ferentari, din municipiul Bucuresti si procurau diverse cantitati de heroina, pe care le furnizau apoi membrilor gruparii aflati in Lugoj.

Drogurile erau ulterior distribuite consumatorilor din Lugoj si din judetul Timis.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara au fost conduse pentru audiere 50 de persoane.

Perchezitii in Bucuresti si Timis - se cauta traficanti de droguri

In Bucuresti, se pare ca sunt vizati membri ai Clanului Stoaca. O actiune de amploare a procurorilor DIICOT vizand familia Stoaca a mai avut loc in 2008, cand peste 20 de membri ai clanului au fost arestati pentru trafic de droguri.

Liderul gruparii, cunoscut sub numele de Ion a lui Stoaca (Ion Voinea), a fost inchis opt ani pentru trafic de droguri.

Perchezitii si in Prahova - Un om de afaceri a inselat bani si firme de leasing

Perchezitii au fost organizate si in judetele Dambovita si Prahova, pentru depistarea unor suspecti de frauda si pentru depistarea unui om de afaceri acuzat ca a inselat mai multe banci si firme de leasing.

La Ploiesti, politistii au efectuat joi dimineata sase descinderi, la locuinte si firme.

Om de afaceri din Ploiesti, acuzat ca a inselat banci si firme de leasing

Politistii au vizat destructurarea unui grup infractional organizat, actionand pe raza judetelor Prahova, Dambovita si Ilfov, specializat in obtinerea de beneficii financiare substantiale prin fraude la firmele de leasing si alte operatiuni financiar-bancare frauduloase.

Cei 9 membri ai grupului, avand ca lider pe Ceapchie Nicolae, au indus in eroare reprezentantii mai multor societati de leasing si ai altor societati comerciale si bancare, cu ocazia incheierii unor contracte, in scopul obtinerii de foloase materiale injuste.

Valoarea prejudiciului este estimata la 10 milioane de lei.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse pentru audiere 16 persoane.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

Procurorii DIICOT au instituit sechestrul asigurator asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutiera, a unui teren si a 7 imobile situate in Ploiesti.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#vanatoare interlopi , #politie