Veste buna pentru politisti: 25% in plus la salariu, daca au studii superioare

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 11:28
10796 citiri
Veste buna pentru politisti: 25% in plus la salariu, daca au studii superioare

Agentii de Politie cu studii superioare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care isi desfasoara activitatea in acelasi domeniu ca in decembrie 2009 vor beneficia, din nou, de un spor de 25% din salariul de baza, potrivit unui ordin al ministrului Gabriel Oprea.

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a anuntat ca aceasta masura reparatorie se va aplica de joi si vizeaza exclusiv agentii de Politie cu studii superioare care nu si-au schimbat domeniul de activitate pe care il aveau in 31 decembrie 2009, atunci cand au fost suspendate sporurile pentru personalul bugetar.

"Prin acelasi ordin aprobat de vicepremierul Gabriel Oprea au fost clarificate aspectele privind acordarea sporului pentru munca prestata pe timp de noapte, pentru activitatile desfasurate in baza programelor sau a planificarilor aprobate de unitate, inclusiv pentru cazurile cand aceste activitati se desfasoara in ture.

Totodata, se reglementeaza modalitatea de stabilire a gradatiilor pentru perioada de crestere a copilului, cat si modalitatea de acordare a ajutorului in caz de deces pentru familiile angajatilor Ministerului Afacerilor Interne care si-au pierdut viata in timpul serviciului", a mai spus purtatorul de cuvant al MAI.

Noi reguli pentru ajutorul in caz de moarte la datorie

Monica Dajbog a precizat ca ajutorul acordat in caz de deces reprezinta venit neimpozabil si este exceptat de la plata contributiilor sociale obligatorii.

Ea a amintit ca aceasta forma de sprijin completeaza pachetul de masuri adoptate in acest an tot printr-un ordin al ministrului Gabriel Oprea, prin care s-a introdus posibilitatea mentinerii in activitate sau a reincadrarii angajatilor care au fost raniti in misiune si au fost incadrati intr-un anumit grad de invaliditate.

Dajbog a mai spus ca, in cazul decesului angajatilor aflati in misiune, este prevazuta posibilitatea pentru sotul supravietuitor sau copii de a se angaja in MAI, iar in cazul in care copiii angajatului decedat in misiune indeplinesc cerintele prevazute de lege, ei se pot inscrie, fara examen, in institutiile de invatamant al MAI.

"Masurile prevazute de ordinul aprobat ieri (miercuri - n.red.) reprezinta o continuare a demersurilor facute anul acesta de catre viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, in vederea asigurarii platii drepturilor legale ale angajatilor Ministerului Afacerilor Interne", a mai spus Dajboc.

Purtatorul de cuvant al MAI a mai amintit ca in acest an au fost luate si masuri pentru ca plata drepturilor de echipament sa se faca lunar si la termen, fiind achitata si diferenta de 50% reprezentand drepturile de echipament restante din 2013.

"Totodata, in acest an a fost reglementata problema decontarii transportului pentru lucratorii care au fost mutati sau transferati in interesul serviciului in alta localitate decat cea de domiciliu, dar si situatia privind posibilitatea avansarii inainte de termen a angajatilor merituosi. Tot prin ordin de ministru a fost reglementata metodologia de acordare a drepturilor salariale pentru personalul contractual promovat in functii. In aceste conditii, peste 3.500 de angajati - personal civil - au fost promovati in functie", a aratat Monica Dajbog.

Bani pentru munca in zile libere legal

In continuarea aceluiasi demers, a continuat Dajbog, se inscrie si promovarea de catre vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, si aprobarea in Guvern, a ordonantei de urgenta pentru recompensarea muncii prestate in zilele libere si de sarbatoare legala, masura aplicabila tuturor angajatilor institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

"Actul normativ aprobat de Guvern stabileste, practic, recompensarea cu un spor de 75% din solda sau salariul de baza in vigoare la data de 31 decembrie 2009, a timpului efectiv lucrat in zilele de repaus saptamanal, sarbatori legale si in celelalte zile libere stabilite prin lege, in cazul in care nu se poate acorda timp liber corespunzator.

Asa cum a fost prezentat si la momentul respectiv, adoptarea acestei ordonante a fost absolut necesara in conditiile insuficientei personalului raportat la timpul de munca afectat misiunilor operative, derulate 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

Aceeasi ordonanta de urgenta, a mai subliniat Dajbog, a reglementat cuantumul drepturilor personalului care executa lucrari de exceptie sau misiuni speciale, stabilind ca baza de calcul salariul de baza, respectiv solda lunara prevazuta de legislatia in vigoare la data de 31 decembrie 2009. "Prin acordarea de procente diferentiate ale acestui cuantum a rezultat o majorare a numarului beneficiarilor din unitatile operative ale unor astfel de cresteri de salariu", a spus oficialul MAI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#politisti spor salariu, #politisti bani zile libere lucrate , #politie
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Măsură discriminatorie utilizată pentru șantaj și supunere la ordin
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Pentru dottorate nimic? Poate funcțiile cele mai înalte, cum știm?