Vezi ce atributii va avea Politia Locala

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 23:44
5183 citiri
Vezi ce atributii va avea Politia Locala
Foto: Arhiva

Politia locala va trece in subordinea autoritatilor locale si poate functiona si in comunele si orasele cu o populatie de sub 20.000 de locuitori si in sectoarele municipiului Bucuresti, daca primarii decid asta, se arata in noul proiect de lege privind reorganizarea Politiei Locale, facut public de Ministerul Administratiei si Internelor.

In orasele cu o populatie de peste 20.000 de locuitori, in care nu exista politie locala, aceasta se infiinteaza prin preluarea si reorganizarea structurilor de siguranta publica si patrulare si, partial, a celor de politie rutiera din cadrul Politiei Romane, mai prevede legea.

In Bucuresti, politia locala se reorganizeaza fara preluarea structurilor de politie rutiera din cadrul Politiei Romane.

Politia locala va mentine ordinea si linistea publica in zona de competenta a unitatii administrativ-teritoriale; va participa, in sprijinul Jandarmeriei Romane, la asigurarea ordinii si linistii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor, procesiunilor, actiunilor de pichetare, actiunilor comerciale promotionale, manifestarilor cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative.

De asemenea, legea prevede ca politia locala va participa si la activitati de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor periclitate de calamitati naturale ori catastrofe, precum si de limitare si inlaturare a urmarilor provocate de astfel de evenimente, va identifica cersetorii, copiii lipsiti de supravegherea si ocrotirea parintilor sau a reprezentantilor legali si a persoanelor fara adapost.

Politistii locali vor putea aplica sanctiuni sau intocmi actele de constatare, in cazul constatarii in flagrant a unei fapte penale si vor asigura protectia personalului din aparatul de specialitate al primarului/primarului general, din institutiile sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale ori actiuni specifice.

In ceea ce priveste circulatia rutiera, Politia Locala va constata contraventii si va putea aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, cu exceptia celor in urma carora s-au produs accidente de circulatie din care au rezultat victime.

Proiectul de lege mai stabileste si criteriile in urma carora o persoana poate sa lucreze in cadrul politiei locale, prin care o persoana poate fi numit sef, raportul cu Politia Romana, dar si alte detalii de organizare si administrare.

I.U.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#lege infiintare Politie Locala, #atributii Politie Locala , #politie