Vezi ce variante propun sindicalistii din politie pentru a scapa de disponibilizari

Joi, 26 Mai 2011, ora 11:43
4148 citiri
Vezi ce variante propun sindicalistii din politie pentru a scapa de disponibilizari
Foto: Romania Libera

Disponibilizarea personalului Ministerului Administratiei si Internelor reprezinta o solutie extrema de incadrare in cheltuielile bugetare si trebuie avuta in vedere dupa aplicarea celorlalte solutii legale, sustine liderul Pro Lex, Vasile Lincu.

"Numirile in functii de conducere dupa alte criterii decat cele de profesionalism v-au pus intr-o situatie previzibil dificila prin sustinerea unor solutii inoportune si chiar nelegale", ii spun liderii sindicali ministrului de Interne Traian Igas, intr-o scrisoare deschisa, remisa joi Ziare.com.

Obligatia incadrarii in cheltuielile bugetare este prevazuta in lege, nefiind necesara adoptarea altor legi pentru ca fiecare ordonator de credit sa se incadreze in bugetul alocat, sustin sindicalistii din Pro Lex, prezentandu-i lui Traian Igas "doua solutii legale, fara a mai fi nevoie de emiterea unor acte normative".

Prima solutie propusa de sindicalisti este "sistarea platii primei pentru lucrari de exceptie (salariul de excelenta) acordata unui procent de 5% din personal, in cuantum de 50% din salariul de baza si a sumei ce reprezinta echivalentul salariului de merit inclus in salariul celor ce au beneficiat de aceasta suma in 2010, reprezentand 20% din salariu pentru 30% din efectiv".

A doua alternativa care e propusa in scrisoarea semnata de Vasile Lincu se refera la posturile pentru care, nejustificat, sunt alocate in prezent fonduri, functii de politie, desi posturile respective nu au asociate sarcini si responsabilitati care sa necesite exercitarea de prerogative de putere.

"Puteti sa dispuneti masurile necesare pentru transformarea acestora in posturi prevazute cu functii publice generale, reglementate de Legea 188/1999 sau in posturi prevazute cu functii contractuale, in functie de incadrarea acestora in criteriile art. 2 si art. 6 lit. a) din Legea 188/1999", se mai arata in scrisoare.

"Va rugam sa luati in considerare aceste propuneri si sa le puneti in aplicare in regim de urgenta, fiind singurele solutii viabile si legale pentru angajatii institutiei pe care o conduceti si de ale caror soarta sunteti direct responsabil", conchid sindicalistii.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pro lex disponibilizari mai, #mai proiect disponibilizari , #politie