Fotografia zilei: Pompierii care de 7 ani tin in viata un barbat, cu propriul lor sange

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 14:14
4320 citiri
Fotografia zilei: Pompierii care de 7 ani tin in viata un barbat, cu propriul lor sange
Foto: Facebook/ISU Vrancea

De 7 ani, doi pompieri din Vrancea il ajuta sa ramana in viata pe un barbat care sufera de o boala rara, donandu-i frecvent si periodic din sangele lor.

Povestea a fost publicata miercuri pe pagina de Facebook a ISU Vrancea, unde se precizeaza ca e vorba despre o grupa sanguina rara (5%), iar statisticile arata ca extrem de putini dintre acei care o au sunt dornici sa mai si doneze.

"Legatura de sange dintre donatori si donatar dureaza de mai bine de sapte ani de zile. La aflarea cumplitei vesti, domnul Sau Marin s-a agatat de orice speranta. A cautat informatii si s-a interesat de oamenii care il puteau ajuta in acest sens.

Astfel a aflat ca exista un donator compatibil in persoana domnului plutonier major Tabacaru Florin (foto) . L-a sunat, i-a prezentat cazul sau si l-a rugat sa-l ajute. Cum era si firesc pentru un salvator profesionist, a acceptat imediat. Asa au ajuns sa se cunoasca. Numai ca sangele colegului nostru nu era suficient.

Pacientul executa aceasta procedura lunar, iar donarea de trombocite se poate face aproximativ o data la trei luni. Stiind ca mai exista un coleg cu aceeasi grupa de sange, plutonierul major Tabacaru Florin a luat legatura cu plutonierul adjutant Dumitru Petrica si i-a propus sa se alature acestui caz", iar acesta a acceptat, arata ISU Vrancea.

In toti acesti ani, intre salvatori si salvat s-a creat o adevarata prietenie.

"Datorita lor am garantia zilei de maine. Am incredere in ei, sunt seriosi. De fiecare data cand apelez, ei sunt acolo pentru mine. E un lucru extraordinar ceea ce fac si nici nu stiu cum sa le multumesc. Acum trei saptamani (nov. 2018) nora mea a nascut un nepotel. Va dati seama cat m-am putut bucura!

Chiar daca nu l-am cunoscut inca, pentru ca baiatul si nora sunt plecati din tara, trag nadejde ca o sa mai traiesc pana sa-l strang in brate", a declarat Marin Sau.

Dumitru Petrica si Florin Tabacaru, impreuna cu colegii lor de la ISU Vrancea, ii doresc acestuia "sa aiba cat mai curand prilejul sa-si imbratiseze nepotelul si sa se bucure de multe zile de acum inainte!".

Foto: Facebook / ISU Vrancea

C.B.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#pompieri sange donat grupa rara, #pompieri Vrancea donat sange , #pompieri