Zeci de pompieri care au intervenit la un incendiu, intoxicati cu dioxina

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 14:53
1695 citiri
Zeci de pompieri care au intervenit la un incendiu, intoxicati cu dioxina
Foto: Arhiva

Zeci de pompieri care au intervenit la stingerea incendiului izbucnit saptamana trecuta la depozitul de deseuri de la Campulung Muscel s-ar fi intoxicat cu dioxina.

Este vorba despre 35 de pompieri care au lucrat la stingerea flacarilor ce au cuprins hala cu deseuri toxice de pe platforma Aro Campulung, printre care se aflau si substante periculoase precum cianura sau dioxina, transmite Digi 24.

Starea de sanatate a pompierilor va fi monitorizata timp de trei luni de catre o echipa de medici.

"Am inaintat un raport pentru Centrul Medical Arges pentru un numar de 35 colegi de ai mei sa fie consultati si monitorizati timp de trei luni de zile. Ce ne da noua de gandit este faptul ca acel fum care l-au inhalat numai pompierii, pentru ca nimeni nu mai era acolo,valatucii negrii de fum care erau acolo, aia erau periculosi", a declarat Ion Popa, inspectorul sef colonel, potrivit Adevarul.

Incendiul de la Aro Campulung a fost stins. Directorul APM Arges, demis

Acesta a adaugat ca autoritatile au vrut sa evacueze, saptamana trecuta, nordul orasului, dupa ce saptamana trecuta 3.700 de tone de deseuri periculoase au ars pe platforma Aro Campulung Muscel.

Trei pompieri si un portar au fost raniti in incendiul izbucnit miercurea trecuta pe platforma Aro Campulung. Pompierii purtau echipament de protectie si aveau mastile pe fata, insa fumul dens eliberat de flacarile puternice i-au afectat pe cei trei.

Directorul executiv al APM Arges, Mariana Ionescu, a fost demis de ministrul Mediului Rovana Plumb, in urma izbucnirii incendiului de pe platforma Campulung Industrial Park, pentru ca nu a emis mai devreme notificarea prealabila pentru suspendarea autorizatiei de mediu a firmei Global Eco Center.

Reprezentantii Ministerului Mediului precizeaza ca Garda Nationala de Mediu (GNM) - Comisariatul Judetean (CJ) Arges a transmis catre APM Arges o propunere de notificare prealabila, in vederea suspendarii actului de reglementare, in data 22 aprilie 2013, insa APM Arges, prin directorul executiv, Mariana Ionescu, nu a emis notificarea decat la data de 10 septembrie 2013, dupa un nou control al GNM - CJ Arges.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#pompieri intoxicati dioxina, #pompieri inhalat dioxina, #pompieri intoxicati Campulung dioxina , #pompieri